Dolar

32,3908

Euro

35,0669

Altın

2.326,30

Bist

9.079,97

İngiltere’yi, ‘korku’ sardı!

ABD’nin, dünyaya liderlik etme rolünü kaybedeceğinden edişe eden İngiltere Savunma Bakanı Wallace; ülkesinin, ABD yardımına dayanmadan savaşlara hazır olması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-12 12:52:06

İngiltere’yi, ‘korku’ sardı!

THArmy

Brexit krizi ile zor günler geçiren İngiltere'nin şimdi de en büyük korkusu; ABD'nin dünyaya liderlik etme rolünü kaybedecek olması…

ABD'nin, dünyaya liderlik etme rolünü kaybedeceğinden edişe eden İngiltere Savunma Bakanı Wallace; ülkesinin, ABD yardımına dayanmadan savaşlara hazır olması gerektiğini söyledi.

Wallace, "Sunday Times" ile yaptığı röportajda, "ABD'nin dünya liderliğinden çekilmesi olasılığı hakkında endişe duyduğunu" ve böyle bir olasılığın onu "gece uyanık" tutmasını ekledi.

İngiliz hükümetinin savunma incelemesinde, "İngiltere'nin gelecekteki çatışmalarda casusluk yapmak için ABD Hava Kuvvetleri ve uçaklarına güvenmemesi gerektiği belirtilerek, yeni ekipmanlar satın alınması önerildi.

Wallace'ın yorumları, geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile İngiliz mevkidaşı Dominic Rap arasındaki iki ülkenin İran'ın füze programı hakkındaki endişeleri hakkındaki tartışmalarının ardından geldi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara