Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

İngiltere, Ukrayna'da askeri eğitim tatbikatına katılacak

İngiltere, Ukrayna'da askeri eğitim tatbikatına katılacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 23:22:29

İngiltere, Ukrayna'da askeri eğitim tatbikatına katılacak
İngiltere Başbakanı David Cameron, Ukrayna'da yapılacak çok uluslu askeri eğitim tatbikatına İngiliz askerlerinin de katılacağını açıkladı.

Londra'da temaslarda bulunan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile Başbakanlık çalışma ofisinde bugün bir araya gelen Cameron, "ABD ile Ukrayna öncülüğündeki 'Rapid Trident' isimli askeri tatbikata İngiliz askerlerinin de katılacağını" söyledi.

20 Temmuz'da başlayacak ve 11 gün sürecek tatbikatla Ukrayna'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve tatbikata katılacak ülkeler arasındaki güvenin artırılması amaçlanıyor.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tatbikata katılımımız, Ukrayna ile diğer Doğu Avrupalı ortaklarımızın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına olan bağlılığımızı göstermektedir, ayrıca Ukrayna'ya yönelik saldırılara karşı durduğumuzu ortaya koymaktadır" dedi.

İngiltere'den katılacak 50 askeri personelin tatbikat boyunca taktiksel eğitimler vermesi bekleniyor. "Rapid Trident" askeri tatbikatı 1998 yılından bu yana 13'üncü kez yapılıyor. Birleşik Krallık ise tatbikata 9'uncu kez katılacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara