Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'İngiltere toplumu artan evsiz krizine duyarsız'

İngiliz bir anne evsizlikten kaçmak için sürekli suç işleyerek hapishaneye dönüyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-23 11:09:05

'İngiltere toplumu artan evsiz krizine duyarsız'

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

İngiliz bir anne geçtiğimiz yıllar boyunca evsizlikten kaçabilmek ve hapishaneye dönebilmek için suç işledi.

İngiliz Metro gazetesinin bir haberinde Kerry Marnell adındaki 35 yaşındaki kadının bilerek geçtiğimiz yıllarda uyuşturucuyla ilgili suçlar nedeniyle kendini tutuklattığı belirtildi.

Evsiz ve bir çocuk sahibi anne İngiltere'nin sokaklarında yaşamın giderek daha da zorlaştığını, özellikle dondurucu soğukların sokakta yaşayanlar için gerçek bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Marnell, “Ben caddelerde yaşarken hayat inanılmaz derecede zordu. Kıyaslama yapılınca hapishaneyi daha kolay buldum” diyerek “Sokaklarda yaşamadan gerçek soğuğu asla hissedemezsiniz, bir daha asla uyanamamaktan korkarsınız” diye ekledi.

Sarsıcı haber hükümetin ve İngiltere çapında yerel yönetimlerin etkin bir şekilde bu kış binlerce evsize sözde yer temin edememesinin ardından geldi.

İngiltere'de geçtiğimiz yıl hükümetin kemer sıkma önlemlerinin bir sonucu olarak evsizler rekor düzeyinde 130 bin rakamına ulaşmıştı.

Birçokları muhafazakar hükümetin Universal Credit olarak bilinen sosyal bakım politikasının ülkede evsizlik krizini tırmandırdığını belirtti.

Haberlere göre birçok insan önceki sistemlerde elde ettiği sosyal menfaatlerin kesintiye uğraması sonucu evlerini kaybetti.

Son sekiz aydır orta İngiltere'de, Worcester Tallow Hill'de bir hotelde kalan Kerry, İngiltere'de toplumun gittikçe ağırlaşan evsizlik krizine duyarlı olmadığını söyledi.

“Sanırım halk evsizliği görmezden gelmeye çalışıyor. Kafalarını çevirmeyi ve yürümeyi tercih ediyorlar. Benim tecrübem evsizlere hastalıkmış muamelesi yapıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: presstv.com

 

Haber Ara