Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

İngiltere-Rusya maçında beraberlik

Euro 2016 B Grubu'nda Rusya, uzatma dakikalarında bulduğu golle İngiltere ile 1-1 berabere kaldı. Maç öncesi iki takım taraftarları arasında kavga çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-12 09:02:44

İngiltere-Rusya maçında beraberlik

İngiltere yine bir Avrupa Futbol Şampiyonası'na galibiyetle başlayamadı. 73'te Dier'ın frikik golüyle öne geçen İngiltere, Berezutski'nin uzatma dakikalarında gelen golüne engel olamadı ve maç 1-1 sona erdi. 

Bu skorun ardından B Grubu'nda ilk maçlar sonunda Galler ilk sıraya yerleşti. Birer puanlı İngiltere ve Rusya takipte. Son sırada ise Slovakya var. 

taraftar1

MAÇ ÖNCESİ OLAYLAR ÇIKTI

AA'nın haberine göre; 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) bu akşam Marsilya'daİngiltere ve Rusya arasında oynanan maç öncesi iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada, 4'ü ağır 31 kişi yaralandı.

Valilik, çıkan olaylarda yaralanan bir ingiliz taraftarın kalbinin durduğunu ve yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğünü açıkladı. 

İki takım taraftarları arasındaki kavgada üç polis memuru da yaralandı. Polis, Marsilya'nın turistik eski liman bölgesinde çıkan kavgada sayıları 500'ü bulan taraftarları ayırmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yaptığı açıklamada taraftarlar arasında çıkan kavgayı "sorumsuzluk" olarak niteleyerek, kınadı.

İki takım taraftarları arasında çıkan ve 4'ü ağır 31 kişinin yaralandığı olaylarda 6 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Dün yine kentte Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgayı polis güçlükle ayırmış ve 9 kişiyi gözaltına almıştı. 

Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, İngiltere-Rusya maçını, turnuvanın en riskli beş müsabakasından biri olarak gördüklerini bildirmişti.

"I TELE" kanalına konuşan Kanner, "İngiltere-Rusya maçı, turnuvanın en riskli beş maçından biri. Her an patlamaya hazır bir maç ama biz bu patlamayı önlemek için her türlü tedbiri aldık." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara