Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere kraliyet ailesinden sosyal medya kararı

İngiltere Kraliyet ailesi sosyal medya hesaplarından kendilerine hakaret içerikli mesaj yazan kullanıcıların engelleneceğini, gereken durumlarda ise bu kişilerin polise şikayet edileceğini açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-05 10:46:04

İngiltere kraliyet ailesinden sosyal medya kararı

İngiliz Kraliyet ailesi, sosyal medya hesaplarından kendilerine hakaret içerikli mesaj yazan kullanıcıların engelleneceğini, gereken durumlarda ise bu kişilerin polise şikayet edileceğini açıkladı.

Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medya kullanıcılarının Kraliyet ailesine ait paylaşımlara hangi şartlarda yorum yazabileceklerini içeren kurallar belirtildi. Buna göre hakaret, nefret ve ırkçı söylemler içeren yorumların kaldırılacağı vurgulandı.

Yeni kuralların, Clarence ve Kensington Sarayları tarafından yönetilen tüm sosyal medya kanallarında güvenli bir ortam yaratılmasına yardımcı olmak için hazırlandığı aktarılan açıklamada, Clarence Sarayı, Kensington Sarayı ve Buckingham Sarayı'nın paylaşımlarına yönelik gönderilerin gizlenebileceği, silinebileceği ya da polise bildirilebileceği ifade edildi.

Son zamanlarda Kraliyet ailesinden Prens William'ın eşi Kate Middleton ve Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'a yönelik sözlü saldırıların artması nedeniyle bu açıklamanın yapılmış olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: BBC

Haber Ara