Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

İngiltere: İran ve Rusya'ya Halep'e ilişkin endişelerimizi ilettim

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Halep krizi ile ilgili Rusya ve İran’ın büyükelçileriyle görüştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 10:31:42

İngiltere: İran ve Rusya'ya Halep'e ilişkin endişelerimizi ilettim

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve İran'ın Londra büyükelçilerini Halep'te yaşananlara ilişkin olarak bakanlığa çağırdı.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Rusya'nın Londra Büyükelçisi Alexander Yakovenko ve İran'ın Londra Büyükelçisi Hamid Baeidinejad'ı Suriye'deki durumu görüşmek için çağırdığı belirtildi.

Büyükelçilerle yapılan iki ayrı görüşmede, İngiliz hükümetinin İran ve Rusya'nın Suriye'deki eylemlerine ilişkin endişelerinin iletildiği kaydedildi.

Görüşmelerin ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, “Halep'teki duruma ilişkin derin endişelerimizi bizzat iletmek için Rusya ve İran'ın büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdım. Hem Rusya hem de İran uluslararası insan hakları kapsamındaki yükümlülüklerini sürdürmek konusunda başarısız oldu. Özellikle de Halep'in kuşatma altında olduğu aylar boyunca sivillere insani yardımın ulaştırılmasını sağlamayarak” ifadelerini kullandı.

Johnson, hali hazırda bugün sivillerin tahliye ediliyor gibi görünmesine ilişkin Rusya ve İran'ın herhangi bir övgüyü hak etmediğini belirterek, “Doğu Halep'te insanları bu şekilde ızdırap çeker halde bıraktıktan sonra, İran ve Rusya bir kısım insanın son saatte kaçmasına izin verdiği için övgü bekleyemez. Her iki ülkenin, tahliye sürecini denetleyen Birleşmiş Milletler'e, tüm sivillerin, savaşta muharip durumda olmayan insanların korunduğu güvencesini vermesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Halep'teki sivillerin korunmasının hayati önemde olduğu belirtilerek, infazlara, ambulanslara ateş açıldığına ilişkin haberlerin endişe verici olduğu kaydedildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara