Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere ile Rusya arasında gerginlik artıyor! Rus maslahatgüzar İngiliz Dışişleri'ne çağırıldı

İngiltere, Skripal vakası kapsamında istihbarat subayı olduğu iddia edilen iki Rus vatandaşına resmen suçlama yöneltilmesi ardından Rusya'nın Londra'daki maslahatgüzarını Dışişleri'ne çağırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-05 17:12:57

İngiltere ile Rusya arasında gerginlik artıyor! Rus maslahatgüzar İngiliz Dışişleri'ne çağırıldı

Londra'daki Rusya Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Skripal vakası hakkındaki yeni bilgilerin sunulması için Rus maslahatgüzarın İngiliz Dışişleri'ne davet edildiği belirtildi.

Rus maslahatgüzarın Dışişleri'ne çağrılması, İngiliz savcıların, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın mart ayında zehirlenmesine ilişkin dava kapsamında iki Rusya vatandaşı hakkında suçlama yöneltilmesini izliyor.

İSTİHBARAT SUBAYI OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Savcıların açıklaması ardından İngiliz Başbakan Theresa May, suçlama yöneltilen zanlıların Rus istihbarat subayları olduğunu iddia etmişti. Rusya Dışişleri yetkilileri ise, isimleri Aleksandr Petrov ve Ruslan Boşirov olarak açıklanan zanlıların 'kendileri için bir şey ifade etmediğini' söylüyor.

İngiliz istihbaratına bilgi satmaktan Rusya'da mahkum edilen, 2010'da ABD ile casus takasında serbest kalıp İngiltere'ye yerleşen ve İngiltere vatandaşı olan eski Rus askeri istihbarat ajanı Sergey Skripal ile kızı Yuliya'nın 4 Mart'ta Salisbury kentinde zehirlenmişti.

Bir tür sinir gazıyla zehirlendikleri söylenen Skripaller hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edilmişti.

Londra zehirlenme olayı hakkında hiç soruşturma yürütülmeden Rusya'yı sorumlu tutarken, Moskova olaya dahli olduğu iddialarını reddediyor.

Haber Ara