Dolar

32,5097

Euro

34,7796

Altın

2.424,13

Bist

9.687,60

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair Suudi Arabistan'a danışmanlık yapacak

Sunday Telegraph'ın haberine göre İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Suudi Arabistan'a danışmanlık hizmeti vermek için 9 milyon dolar alacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-22 16:29:47

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair Suudi Arabistan'a danışmanlık yapacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Habere göre eski Başbakan Blair'ın danışmanlık şirketi, Suudi Arabistan'a danışmanlık hizmeti vermek için bir anlaşma imzaladı. Bu kapsamda şirketin 9 milyon dolar alacağı ifade edildi.

"İMAJ" İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Söz konusu hizmetin destek vereceği en önemli konuysa Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın "ılımlı İslam" politikası. Ayrıca şirket, Suudi Arabistan'a bunun bir bağlamı olan "2030 vizyonu" için de destek verilecek. "2030 vizyonu" dünyanın en büyük petrol üreticisi Aramco çerçevesinde atılacak adımlarla ülkenin petrol merkezli ekonomisini dışa açmaya ve çeşitlendirmeye yönelik bir reform programı.

Anlaşma Tony Blair'in 2016'da kurduğu Tony Blair Institute'nin (TBI) ilk ana anlaşması oldu.

TBI, DAHA ÖNCE BİR SUUDİ ŞİRKETTEN "BAĞIŞ" ALDI

Gazete, kurumun Ocak 2019'da Ortadoğu merkezli personeli için 10 milyon dolarlık bir "bağış" aldığını da belirtti. Habere göre ödeme, Suudi Araştırma ve Pazarlama Grubunun bir iştiraki olan Guernsey tescilli bir şirket olan Media Investment'dan (MIL) yapıldı.

Habere göre adı açıklanmayan bir isim Telgraf'a, TBI'nın "MIL'den kurumun kar amacı gütmeyen çalışmaları için bağış aldığını" doğruladı.

Sözcü, Telgraf'a verdiği demeçte, "Suudi değişim programını desteklemek için çalışıyoruz"sDiyerek, söz konusu çalışmanın enstitünün ilk yıllık raporuna dahil edileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Blair'in ofisi, kurumun “bağış veya bağış ifşa etme yükümlülüğü altında olmadığını” açıkladı.

BLAİR'İN KİRLİ GEÇMİŞİ ARAŞTIRILMIYOR

Geçtiğimiz Temmuz ayında bir İngiliz mahkemesi eski bir Iraklı generalin, Blair'in hükümetinin Irak savaşına katılımıyla ilgili özel bir kovuşturma açma girişimini engelledi.

 

 

Haber Ara