Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere'den sonra 10 ülke daha AB'den ayrılabilir

İngiltere’nin batan gemiyi terk etmesinden sonra Fransa, İtalya, Hollanda gibi 10 ülkede daha referandum sesleri yükselmeye başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 10:29:30

İngiltere'den sonra 10 ülke daha AB'den ayrılabilir

Avrupa Birliği gemisi su almaya başladı. Uzmanlar AB'nin dağılma sürecinin hızlanacağını defalarca açıkladı. İngiltere bunu ilk gören ülke oldu ve "şiddetli geçimsizlik" günlerini beklemeden Avrupa Birliği'nden çıkma kararı aldı.

1_5921_3

10 ÜLKE DAHA SIRADA

Ardından Fransa (Frexit), Yunanistan (Grexit), İtalya (Italeave), Çek Cumhuriyeti (Czechout), Avusturya (Oustria), Hollanda (Nrexit), Danimarka (Dexsit), Finlandiya (Finish), Slovakya (Slovakout) ve Portekiz (Departugal), referandumu ortaya attı. İtalya da ayrılabilir Bu 10 ülke içindeki Avrupa Birliği karşıtlığı son dönemde çok güçlendi.

FRANSA VE İTALYA'NIN YÜZDE 60'I AYRILMAK İSTİYOR

Takvim'in haberine göre; İtalya ve Portekiz Avrupa Birliği nedeniyle krize girdi. En azından politikacılar bunun böyle olduğunu açıkladı. Fransa ve İtalya halkının yüzde 60'ının AB'den ayrılmak istediği kamuoyu yoklamalarında daha önce ortaya çıkmıştı.

Ancak hem Fransız hem de İtalyan politikacılar, bu sonuçların doğru olmadığını savunarak gün kazanmak istedi...

AB KARŞITLIĞI YÜZDE 60'I BULDU

Fransa'da özellikle aşırı sağ, referandum için gösterilere başladı. Çalışma yasasını protesto edenler de "AB'yi istemiyoruz" sloganları atmaya başladı. Fransa'nın 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra referanduma gideceği iddia edildi...

Haber Ara