Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

İngiltere'den silah satışı açıklaması: Önemli olan İngiltere'nin çıkarı

Yemen'de savaşın taraflarından biri olan Suudi Arabistan'a silah satması sebebiyle eleştirilen İngiltere hükümetinden açıklama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 13:06:54

İngiltere'den silah satışı açıklaması: Önemli olan İngiltere'nin çıkarı

BBC TV Newsnight programında konuşan Theresa May, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun işlediği çok sayıda savaş suçuna dahil olan İngiltere'nin politikaları ile ilgili bir soru soruldu.

May soruşturmaların devam ettiğini ancak dış politikada çıkar odaklı hareket etmeye devam edeceklerini belirterek "Bizim için her şeyden önemlisi İngiltere'nin milli çıkarlarıdır" dedi.

PARLAMENTO KARŞI ÇIKMIŞTI

İngiliz Parlamentosu Silah İhracatını Kontrol Komitesi, İngiltere'nin Suudi Arabistan'a sattığı silahların büyük olasılıkla Yemen'de uluslararası hukuka aykırı şekilde kullanıldığını belirterek, silah satışının askıya alınmasını istemişti.

Raporu gören gazeteci Gabriel Gatehouse "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun uluslararası hukuku çiğnediğine dair çok ciddi kanıtlar var. Bu şartlar altında S. Arabistan'a desteğin devam etmesi çok zor" demişti.

İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise Pazartesi günü Suudi Arabistan'a silah satışını destekleyen açıklamalar yapmıştı.

Haber Ara