Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

İngiltere'den Rusya krizine Suç ve Ceza benzetmesi

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkesi ile Rusya arasında çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinin ardından yaşanan krizi ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza' romanına benzeterek, 'Hepimiz suçlunun kimliği konusunda eminiz. Tek sorun, itiraf mı edeceği yoksa yakalanacağı mı.' dedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-29 07:55:49

İngiltere'den Rusya krizine Suç ve Ceza benzetmesi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın finansal merkezi City of London'ın belediye başkanının Paskalya dolayısıyla verdiği geleneksel akşam yemeğinde konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiltere'nin girişimleriyle çok sayıda ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya çapında 27 ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını belirten Johnson, "Görünen o ki Kremlin küresel hissiyatı hafife aldı." ifadesini kullandı.

Rusya'ya karşı İngiltere'nin yanında tavır alan ülkelerin sadece Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi vakasından hareket etmediğini kaydeden Johnson, bunda Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'ya müdahale, Suriye'deki saldırılar ve bazı ülkelerin seçimlerine müdahale gibi olayların da rol oynadığını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkesi ile Rusya arasında çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinin ardından yaşanan krizi ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" romanına benzeterek, "Hepimiz suçlunun kimliği konusunda eminiz. Tek sorun, itiraf mı edeceği yoksa yakalanacağı mı." dedi

 

Haber Ara