Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

İngiltere'den bisiklet izni

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı toplu aşılamanın başladığı İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, bir karantina kuralını daha 'netliğe kavuşturdu.'

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-19 09:13:00

İngiltere'den bisiklet izni

Evening Standard gazetesinin aktardığına göre başkent Londra'da Downing Street'teki Başbakanlık Ofisi'nden Olimpiyat Parkı'na bisikletle giden Johnson, karantina kurallarına uymamakla eleştirildi.
Sky News'e verdiği demeçte kendisine Başbakan'ın bu yaklaşık 11 kilometrelik bisiklet turu sorulan İçişleri Bakan Yardımcısı Kit Malthouse, yerel bisiklet turlarının Kovid-19 karantina kurallarını ihlal etmediğini söyledi..
Malthouse, yerel değil de daha uzak bölgelere bisikletle gitmenin sorun olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Sorun değil. İnsanlardan istediğimiz şey spor yapmak istediklerinde bunu evlerinin civarında yapmaları. Elbette ki 'yerel' yoruma açık bir kavram ama herkes 'yerel'in ne demek olduğunu üç aşağı beş yukarı bilir. Eğer gerçekten niyetiniz egzersiz yapmaksa, başka amaçlar için değilse, bisikletle civarda turlamak kulağa kesinlikle mantıklı geliyor.".

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara