Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere'den 'Alevi' iddiası

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik ise bölgede küçük bir Alevi devleti kurmaya çalışıyor olabileceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-03 21:07:56

İngiltere'den 'Alevi' iddiası

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'de Rusya'nın IŞİD hedefleri yerine muhalifleri vurduğunu, Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik ise bölgede küçük bir Alevi devleti kurmaya çalışıyor olabileceğini söyledi.

"PUTİN İÇ SAVAŞI KÖTÜYE SÜRÜKLÜYOR"

Philip Hammond, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye'de IŞİD örgütü yerine Esad muhaliflerini hedef aldığını belirterek, bölgede var olan iç savaşı daha kötüye sürüklediğini ifade etti. İngiliz Bakan, Putin'in Esad yönetimine muhalif grupları bombalayarak, bölgede arzu edilen barışın sağlanmasının giderek zorlaştığını vurguladı.

İNGİLTERE'YE YÖNELTTİĞİ ELEŞTİRİ REDDETTİ

İtalya'nın başkenti Roma'da gazetecilere konuşan Hammond, Rusya'nın kasten yanlış bilgi aktararak, durumu tehlikeli boyuta taşıdığına ilişkin İngiltere'ye yönelttiği eleştirileri ise reddettiğini ifade etti.

SURİYE'NİN KUZETBATISINDA ALEVİ DEVLETİ

Hammond şu ifadeleri kullandı; " Rusya gerçekten barış sürecine bağlı mı? Yoksa, bu barış sürecini, Suriye'nin kuzeybatısında bir mini Alevi devleti kurulması amacıyla, Esad'a bir tür askeri zafer kazandırmaya çalışmak için bir kılıf olarak mı kullanıyor?"

"LAİK VE KALKINMIŞ BİR SURİYE İSTİYORUZ"

Hammond'ın açıklamalarının ardından Rusya'dan tepki ise gecikmedi. Hammond'un iddialarına cevap veren Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Yardımcısı Evgeniy Lukyanov, "Bu aptallık. Asıl Suriye'nin bölünmesi senaryosunu sergileyenler diğer bazı ülkelerin temsilcileri. Biz Suriye'nin birliğinin, bütünlüğünün, barışının korunmasından yanayız, laik ve kalkınmış bir Suriye istiyoruz." dedi.

Haber Ara