Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

İngiltere'den ABD'ye NATO eleştirisi

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, NATO'nun savunma bütçesinin yüzde 70'inin sadece ABD'ye ait olmasını eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-02 15:16:19

İngiltere'den ABD'ye NATO eleştirisi

AA'nın haberine göre İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House'da "Küresel Britanya: Brexit döneminde İngiliz Dış Politikası" başlıklı bir konuşma yapan Johnson, bu konuşmada ABD'yi eleştirdi.

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın da ifade ettiği gibi NATO'nun savunma bütçesinin yüzde 70'inin sadece ABD'ye ait olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Johnson, "Her NATO üyesinin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın (GSYH) yüzde 2'sini NATO'nun savunma bütçesine ayırmasını istiyorum. İngiltere halihazırda bu hedefi karşılamaktadır" dedi.

Johnson konuşmasında IŞİD gibi tehditlere de değinerek, "Dünyanın mevcut halinin iyi olmadığını kabul etmeliyiz. Dünya, daha önceye göre çok daha tehlikeli ve değişken. Güçlü adam kültü, demokraside gerileme ve Irak'tan Suriye'ye, Libya'ya kadar Ortadoğu'da istikrarsızlık mevcut. Tüm bunları Birleşik Krallık olarak görmezden mi geleceğiz? Kesinlikle, hayır" diye konuştu.

Johnson'a AB büyükelçilerinin katıldığı bir toplantıda "Avrupa'da serbest dolaşımı desteklediği" yönündeki sözlerinin de sorulması üzerine, "Göçün ülkelere katkısının büyük olduğunu, ülkelere ve şehirlere güç ve dinamizm kattığını düşünüyorum. Toplantıda Avrupa göçünün önemli olduğunu ancak kontrol altında tutulması gerektiğini söyledim" ifadelerini kullandı.

JOHNSON KİMDİR?

Ülkesinin AB'den çıkışının destekçisi olan 52 yaşındaki Boris Johnson, 23 Haziran'daki referandum öncesi Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması yönündeki kampanyanın başını çekmişti.

Haber Ara