Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

İngiltere'den AB'ye 'serbest ticaret' mesajı

İngiltere Maliye Bakanı Hammond:-'Eğer Kanada ya da ABD ile serbest ticaret anlaşması yapılabiliyorsa bu Birleşik Krallık ile de yapılabilir'-'Ticaret anlaşmasının finansal hizmetleri içermesinin sadece mümkün olduğunu değil, aynı zamanda her iki tarafın da çıkarına olduğu konusunda netim'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-07 16:18:53

İngiltere'den AB'ye 'serbest ticaret' mesajı
" İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında yapılması planlanan serbest ticaret anlaşmasının finansal hizmetleri de kapsaması gerektiğini söyledi.

İngiltere Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Hammond'ın görüşlerine yer verildi.

İngiltere ve AB arasında yapılmasın planlanan serbest ticaret anlaşmasına finansal hizmetlerin dahil olmasının önemini vurgulayan Hammond, "Eğer Kanada ya da ABD ile serbest ticaret anlaşması yapılabiliyorsa, bu Birleşik Krallık ile de yapılabilir. Ben ticaret anlaşmasının finansal hizmetleri içermesinin sadece mümkün olduğunu değil, aynı zamanda her iki tarafın da çıkarına olduğu konusunda netim." ifadelerini kullandı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye değerlendirmede bulunan Fransız Ekonomi Bakanı Bruno Le Marie ise, "Finansal hizmetler birçok sebepten dolayı serbest ticaret anlaşmasının içerisinde olamaz. Bunlar istikrar, denetimin sağlanması gibi sebepler. Çünkü finansal hizmetler için bazı son derece belirli kurallar var." yorumunu yapmıştı.

Haber Ara