Dolar

32,5567

Euro

34,8942

Altın

2.434,61

Bist

9.645,02

İngiltere'de Rusya'nın yargılanmasını istiyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya'nın Halep'te işlenen savaş suçları nedeniyle soruşturulması gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 16:11:58

İngiltere'de Rusya'nın yargılanmasını istiyor

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Rusya'nın ateşkesin bozulmasından sonra Halep'e hava saldırlarını arttırmasına İngiltere'den sert tepki geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya'nın Halep'te işlenen savaş suçları nedeniyle soruşturulması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Fransa, Rusya ve Esad rejiminin savaş suçları için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurmayı planladıklarını söylemişti.

Rusya'nın saldırıları İngiliz medyasında da geniş yankı bulmaya başladı. BBC'de yer alana habere göre, Johson'ın ayrıca Londra'daki Rusya Büyükelçiliği önünde gösterileri yapılması çağrısında bulundu. Times ise birinci sayfasındaki haberde, Rusya'nın Johnson'ın Rus Büyükelçiliği önünde gösteriler yapılması çağrısına sert bir cevap verdiği belirtiliyor.

Gazete, Johnson'ın bu sözlerin söylemesinden dakikalar sonra, Londra'daki Rusya Büyükelçiliği'nin, Twitter'da İngiltere Savunma Bakanlığı'nın hesabını da anarak "Şu ana kadar ne başardınız? Rusya'nın Suriye'deki sicili, binlerce özgürleştirilmiş köy ve binlerce ton insani yardım. İngiltere'nin ki ne?" mesajını paylaştığını yazıyor.

Ayrıca, Johnson'ın gösteriler yapılması talebinin "çok olağandışı" olduğu söyleniyor ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan "Suriye'de Rusya'ya karşı yöneltilen suçlamaları desteleyecek kanıtlar" talep ediliyor.

Times, Avam Kamarası'ndaki tartışmada Muhafazakâr Milletvekili Andrew Mitchell'ın Halep'teki bombardımanı Picasso'nun tablosuyla ölümsüzleşen 1937'de Guernica'ya yapılan Alman bombardımana benzetmesine atfen, konuyu ele aldığı başyazısına "Suriye'nin Guernicası" başlığını atmış.

 

Haber Ara