Dolar

32,5841

Euro

34,8396

Altın

2.494,91

Bist

9.663,75

İngiltere’de otobüsler ‘‘Peygamber Efendimizin’’ hadisleriyle süslendi

İngiltere genelinde ki İslami merkezler ve gruplar, birlikte Nebevi barışçıl yaşama kültürünü yaymak için kolları sıvadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-05 19:38:35

İngiltere’de otobüsler ‘‘Peygamber Efendimizin’’ hadisleriyle süslendi

Bu kapsamda, İngiltere genelinde iç hatlarda hizmet veren 128 otobüs, reklam kampanyası bünyesinde Peygamber Efendimizin (s.a.a) hadisleriyle donatıldı.

İslami takvime göre Peygamber Efendimizin (s.a.a) doğum gününün gerçekleştiği 17 Rebiyülevvel' in, Müslümanlar açısından önemli bir yere sahip olmasından dolayı, İngiliz Müslümanlar Nebevi kültürü yaymak için farklı bir girişimde bulundu.

Bu kapsamda, İngiliz Müslümanlar iç hatlarda çalışan otobüslere verilen reklam kampanyalarıyla, İslam peygamberinin (s.a.a) sözlerini içeren hadisi şerifleri şehir sakinlerine ulaştırmaya çalışıyor.

Reklam kampanyası kapsamında şimdiye kadar iç hatlarda hizmet veren 128 otobüsün reklam panosu bölümüne, İslam peygamberinin dostluk ve barış mesajı içeren sözlerini gösteren resim ve görüntüleri yerleştirildi.

Otobüslerin reklam panolarının üzerine, Peygamber Efendimizin (s.a.a) şu hadisi şerifi yazılmış: Barışı ve dostluğu yaymada, insanlara ev sahipliği yapın.

Bu reklam kampanyası, 17 Aralık'a müsadif olan 17 Rebiyülevvele kadar zirveye ulaşacak. İngiliz Müslümanlarda diğer ülkelerde ki Müslümanlar gibi, İslam peygamberinin doğum gününü, insanlara tatlı ve meyve dağıtarak kutlamaktalar.

İslami merkezler, İngiltere genelinde 125 ayrı noktada, özellikle Manchester ve Londra gibi büyük şehirlerde toplanarak, bu büyük olayı kutlayacaklar.

Haber Ara