Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

İngiltere'de 'Netanyahu gözaltına alınsın' kampanyası

İngiltere'de 'Netanyahu gözaltına alınsın' kampanyası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 22:18:45

İngiltere'de 'Netanyahu gözaltına alınsın' kampanyası
İngiltere'nin Kudüs Büyükelçiliği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gelecek ay Londra'ya yapacağı ziyaret esnasında gözaltına alınması talebiyle yürütülen kampanya üzerine, "devlet ve hükümet başkanlarının resmi ziyaretlerde gözaltına alınmaya karşı korumalı" olduğunu bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan ve İsrail Kanal 1 Televizyonu'nun yayınladığı yazılı açıklamada, "İngiltere'de yürürlükte olan diplomatik dokunulmazlık yasası gereğince devlet ve hükümet başkanları Londra'ya yapacakları resmi ziyaretlerde gözaltına alınmaya karşı korumalı" ifadesine yer verildi.

AA muhabirine konuşan "Ahrar" Hukuk Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, İngiltere yargı sistemi ve sivil toplum kuruluşlarının çok büyük bir sınav vermekte olduğunu söyledi.

İngiltere'de bulunan savaş karşıtı bir grup "Stop the War Coalition"un da destek verdiği ve Netanyahu'nun "Gazze'de işlediği savaş suçlarından" ötürü İngiltere'ye geldiğinde gözaltına alınması için bir kampanya başlatmıştı.

İngiliz Parlamentosu'nun internet sayfasındaki imza kampanyaları bölümünde yer alan kampanyaya son rakamlara göre 65 bin 173 kişi destek verdi. Bu rakamın 100 binin üzerine çıkması halinde konunun parlamentonun gündemine taşınıp taşınamayacağının tartışılması bekleniyor.

Netanyahu'nun İngiltere Başbakanı David Cameron'un davetlisi olarak 9 Eylül'de Londrayı ziyaret etmesi bekleniyor.

Haber Ara