Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

İngiltere'de nefret suçlarında büyük artış

İngiltere'de geçen ay yapılan Brexit referandumundan ayrılık kararının çıkmasından sonra işlenen suçlarda büyük artış yaşandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 12:22:41

İngiltere'de nefret suçlarında büyük artış

İngiltere'de Haziran ayında gerçekleşen Brexitreferandumundan sonra suç oranlarında büyük artış gözlemlendi. Polisin elinde bulunan istatistiklere göre İngiltere'nin bazı bölgelerinde nefret suçları üç kat arttı.

İndependent gazetesinde yer alan habere göre AB referandumu sonrası, ayrılma yönünde oy kullanan bölgelerde göçmen karşıtı nefret suçlarında büyük bir dalgalanma gösteriyor.

RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ

Yerel polis güçlerinin elinde bulunan verilere göre nefret suçlarında ortaya çıkan yeni rakamlar endişe verici boyutlara ulaştı. Brexit referandumu sonrası ayrılma yanlılarının yaşadığı yerlerde işlenen nefret suçları yüzde 57 ile ülkenin geriye kalanından daha fazla.

İçişleri Bakanı Amber Rudd, nefret suçlarının önlenmesi için yetkililerden işlenen suçları rapor haline getirmelerini istedi. Ülkede etnik ve dini motivasyonla işlenen suçlarda da önceki yıllara oranla artış gözlemleniyor. Geçen yıl haftada işlenen nefret suçları sayısı 22 olarak kayıtlara geçerken, Brexit oylamasının yapıldığı hafta bu rakam 42'ye ve son haftalarda ise 64'e ulaştı.

Brexit oylamasının yapıldığı tarihten bu yana ayrılma yanlısı oy kullanılan bölgelerde suç oranları ise yüzde 121 ile yüzde 143 arasında artış gösterdi.

DİNİ MOTİVASYONLU SUÇLARDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

Polis yetkililerinin kaydettiği suçlar çoğunlukla, kundaklama, yazılı ve sözlü tehditler, etnik ve dini motivasyonlu suçlar, cinayet, ruhsatsız silah bulundurma olarak ön plana çıktı. Polis yetkililerinin elindeki verilere göre Haziran ayında 6 bin suç işlendi. Yetkililere göre rakamların artışında referandum tartışması da etkili oldu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara