Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth tahtı bırakıyor

İngiltere'den Kraliçe II. Elizabeth'in 18 ay içerisinde tahtı oğlu Prens Charles'a bırakacağı.haberi geldi,.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 10:53:34

İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth tahtı bırakıyor

İngiltere Prensi Andrew'un, dev bir fuhuş ağını kontrol ettiği belirtilen ABD'li milyarder Jeffrey Epstein ile yakınlığı olduğunun ortaya çıkması ve tüm görvelerinden el çektiğini açıklaması sonrasında İngiltere'de yeni bir haber gündeme oturdu.

ELIZABETH TAHTI BIRAKIYOR

Daily Mail'de yer alan habere göre, 93 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth, yetkilerini 18 ay içerisinde oğlu Prens Charles'a devredecek.

PRENS, TACİZ SKANDALI SONRASINDA İPLERİ ELİNE ALMAK İSTEDİ

Babası Prens Philip ile bir araya gelen 71 yaşındaki Prens Charles'ın, Jeffrey Epstein bağlantısı dolayısıyla aileye zarar veren kardeşinden dolayı "bir adım öne çıkarak ipleri ele almak istediği" ve Kraliyet'in liderliğini üstlenmeye talip olduğu ifade edildi.

KRALIÇE 95 YAŞINA GİRECEK

Kraliçe II. Elizabeth'in 18 ay sonra 95 yaşına gireceği ve tıpkı eşi Prens Philip'in 95 yaşında yaptığı gibi görevlerinden el çekmeyi düşündüğü bildirildi.

"TACİZ SKANDALI PRENS CHARLES'I ÖNE ÇIKARDI"

The Sun gazetesine konuşan bir kraliyet kaynağı, şunları kaydetti:

"Prens Andrew'un Epstein skandalı, Prens Charles'ın bir adım öne çıkması için büyük bir fırsattı. Hiç kimse, Kraliyet Ailesi kurumundan daha büyük değildir. Buna Kraliçe II. Elizabeth'in favori çocuğu olan Prens Andrew da dahil."

TACİZCİ PRENS'İN TRUMP İLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Prens Andrew'un tüm görev ve yetkilerini elinden alan Kraliçe II. Elizabeth, Andrew'un ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesine de izin vermedi.

Gelecek hafta NATO Liderler Zirvesi kapsamında İngiltere'ye gidecek olan ABD Başkanı Donald Trump'la görüşecek kraliyet mensupları listesinde Prens Andrew'un ismi bulunmuyor.

prens-andre_16_9_1574313932
Prens Andrew ve II. Elizabeth

TAHTI DEVRETMEK İÇİN ŞARTLAR VAR

Saltanat kanunlarına göre tahttaki kişi istediği zaman tacını devredemiyor. Ancak sağlık sorunları olursa kraliyet görevlerini durdurabiliyor.

HALKIN KARŞISINA AZ ÇIKIYOR

Kraliçe, 2016'dan bu yana yıldan yıla halkın karşısına daha az çıkmaya başlamıştı.

45_16

150'DEN FAZLA BAŞBAKAN GÖREN KRALİÇE: II. ELIZABETH

Elizabeth Alexandra Mary Windsor ya da daha çok bilinen adıyla Kraliçe 2. Elizabeth tahtta bulunduğu süre içinde Winston Churchill'den Theresa May'e kadar toplam 13 İngiliz başbakanı gördü.

Kraliçe, İngiltere'nin yanı sıra Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Jamaika ve Papua Yeni Gine'nin de aralarında olduğu irili ufaklı bir dizi ülkenin de hükümdarı konumunda. Bütün bu ülkeler dikkate alındığında Elizabeth'in eskittiği başbakan sayısı 150'yi geçiyor.

KRALİÇE TAHTA ÇIKTIĞINDA SOVYETLER YAŞIYORDU

Kraliçe 1952 yılında tahtta çıktığında Joseph Stalin hala Sovyetler Birliği'nin lideriydi, ABD Başkanı ise Harry Truman'dı. Kraliçe'nin 1953 yılındaki taç giyme töreni, televizyondan canlı yayınlanan ilk kraliyet taç giyme töreni olmuştu.

images_5
Kraliçe ve eşi Prens Philip

SOĞUK SAVAŞIN BAŞLAMASI ve BİTİŞİNİ, BERLİN DUVARININ YIKILIŞINI GÖRDÜ

Kraliçenin tahtta kaldığı süre içinde dünya Soğuk Savaşa başladı ve bitirdi, Berlin Duvarı inşa edildi ve yıkıldı.

İNGİLTERE TARİHİNİN EN UZUN SÜRE TAHTTA KALAN HÜKÜMDARI

21 Nisan 1926'da doğan Kraliçe, 6 Şubat 1952'de tahta çıktı. II. Elizabeth, İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanını taşıyor.

Kraliçe Elizabeth, 2015 yılında 89 yaşındayken büyükannesi Kraliçe Victoria'nın en uzun süre tahtta kalma rekorunu kırmıştı. Kraliçe'nin tahtta kalma rekoru, en büyük oğlu 68 yaşındaki Galler Prensi Charles'ın da Birleşik Krallık'ta en uzun süredir tahtı bekleyen varis olmasına neden oldu.

77e173b9ddca44b1_GettyImages-480278630
Kraliçe ve eşi Prens Philip

Kraliçe tahtı bıraktığında Prens Charles tahta geçecek. Böyle bir durumda 70 yaşındaki Charles İngiliz tarihinin tahta çıkan en yaşlı monarkı unvanını alacak.

Charles'ın ardından taht sırasında oğlu William ve torunu George bulunuyor.

Haber Ara