Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 24 saatte 181 kişi arttı

İngiltere'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 181 artışla 759'a ulaştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-27 18:34:53

İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 24 saatte 181 kişi arttı

İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 578'den 759'a çıktı.

Vaka sayısı ise 2 bin 921 artarak 14 bin 579 olurken, şu ana kadar toplam 113 bin 777 kişiye test yapıldı.

JOHNSON'DAN ÇAĞRI

Başbakan Boris Johnson da çeşitli firmalarla görüşerek solunum cihazı üretmelerini istedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, şu anda 8 binden fazla solunum cihazı olduğu aktarılarak, "Önümüzdeki haftalarda, İngiltere ve uluslararası üreticilerden 8 bin adet daha edinilmesi bekleniliyor." ifadesine yer verildi.

Solunum cihazı üretme projesinde uçak, otomobil ve ev aletleri firmalarının yer aldığı görüldü.

EMEKLİ POLİSLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Ülkede, Kovid-19 nedeniyle en çok ölüm ve vakanın görüldüğü Londra'da polis teşkilatı, emekli polisleri göreve dönmeye çağırdı.

Londra Polis Teşkilatı (MET) Şefi Cressida Dick, gelecek haftalarda polise olan talebin artacağını kaydederek, "Son derece deneyimli ve bilgili eski meslektaşlarımın, bu olağanüstü dönemde gelip ekibimizin bir parçası olmayı ve Londra'ya destek vermeyi tercih edeceklerini umuyorum." dedi.

BAŞBAKAN VİRÜSE YAKALANDI

Gün içinde Başbakan Boris Johnson da Kovid-19 tesitinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Kendisini karantinaya aldığını belirten Johnson, hükümet işlerini bundan böyle video konferans yoluyla yürüteceğini kaydetmişti.

ÜLKENİN SAĞLIK BAKANI DA HASTA OLDUĞUNU AÇIKLADI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı haberinden saatler sonra Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın testinin de pozitif çıktığı duyuruldu.

Hancock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hafif koronavirüs semptomları gösteriyordum. Tıbbi tavsiye üzerine test yaptırdım ve sonuç pozitif çıktı. Gelecek perşembe gününe kadar kendimi evde tecrit edeceğim" dedi.

Belirtilerin hafif olması sayesinde evden çalışabildiğini kaydeden 41 yaşındaki Hancock, durumunun kötüleşmemesi halinde gelecek perşembe ofisine dönerek salgınla ilgili mücadeleye orada devam edeceğini bildirdi.

SAĞLIK DİREKTÖRÜ DE HASTA OLDU

İngiltere Sağlık Direktörü Chris Whitty, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) belirtileri gösterdiği için kendini tecrit etme kararı aldığını bildirdi. Whitty, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dün gece Kovid-19'la uyumlu semptomlar yaşadıktan sonra belirlenen kılavuz çerçevesinde önümüzdeki 7 gün boyunca kendimi evde tecrit edeceğim" ifadelerini kullandı.

Whitty, salgınla mücadele kapsamında danışmanlık görevine devam edeceğini kaydetti.

PRENS CHARLES DA VİRÜSE YAKALANDI

İngiltere'de önceki gün tahtın varisi Galler Prensi Charles'a da Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti.

SAĞLIK BAKANI YARDIMCISININ TESTİ DE POZİTİF ÇIKTI

Ayrıca Hancock'ın yardımcılarından Nadine Dorries de 11 Mart'ta Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Hastalığı hafif atlatan 62 yaşındaki Dorries, iyileştikten sonra görevine dönmüştü.

İNGİLTERE "SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI" PLANINDAN VAZGEÇMİŞTİ

İlk başlarda "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü bir şekilde yayılması" stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının 277 bini bulabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı.

Pazartesi günü alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler de kapatılmıştı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1410124

Haber Ara