Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere'de 'koronavirüs yaydığı' nedeniyle baz istasyonlarına saldırdılar

5G teknolojisinin koronavirüsün yayılmasında rolü olduğu dedikoduları sonrasında İngiltere'nin farklı şehirlerinde baz istasyonlarına ve telekom altyapısına saldırılar gerçekleşti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-05 15:22:45

İngiltere'de 'koronavirüs yaydığı' nedeniyle baz istasyonlarına saldırdılar

İngiliz yetkililer ise 5G'nin koronavirüsü yaydığı teorilerini kesin bir dille reddetse de ülkede baz istasyonlarına saldırılar gerçekleştirildi.

Euronews'te yer alan habere göre İngiltere'de kabine faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu Bakan Michael Gove bu yöndeki bir soru üzerine “Bu sadece bir safsata, hem de tehlikeli bir saçmalık” dedi.

2020-04-05_15h36_53

"TEHLİKELİ BİR SAÇMALIK"

Bu yöndeki iddiaların yayılmasıyla birlikte İngiltere'de 5G direklerine saldırılar gerçekleşti. Bu yöndeki iddialarla ilgili bir soruya cevap veren İngiltere Kabine Bakanı Gove bunun anlamsız olduğunu olduğunu belirterek “tehlikeli bir saçmalık” yorumunda bulundu.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Medikal Direktörü Stephen Powis, 5G komple teorisinin bilimsel bir veriye dayanmayan yalan haber olduğunu söyledi. Powis, bu iddiaların salgınla mücadele eden acil yardım ekiplerinin çalışmalarına zarar verebileceğini kaydetti. Powis “5G hikayesi tamamen ve sonuna kadar bir zırva. Saçmalık. Yalan haberinin en kötü türlerinden birisi” dedi.

Ülkede telekom operatörleri 5G ile koronavirüs arasında ilişki kuran söylentilerin hızla yayıldığının ve sektör çalışanlarının tehdit edildiğinin farkında olduklarını bildirdi.

 

Haber Ara