Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

İngiltere'de 'izleme yasasına' onay

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası, güvenlik güçlerinin kişilerin internet iletişimini daha yakından izleyebilmesini sağlayacak yasa tasarısına onay verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 11:44:42

İngiltere'de 'izleme yasasına' onay

Avam Kamarasında dün akşam yapılan oylamada, internet hizmet  sağlayıcılarına internet kullanıcılarının bilgilerini ve hareketlerini paylaşma  yetkisi de verecek "izleme yasası", 69'a karşı 444 oyla kabul edildi. Tasarının  yasalaşması için parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarasının onayı da gerekecek.  Yasa tasarısının gelecek günlerde Lordlar Kamarasında görüşülmesi ve sonbahardan  önce yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, yeni izleme yasasını, "Bu yasa  bizi belirsizliklerle dolu dünyamızda koruyacaktır" diyerek savunmuştu. Ancak  yasaya, ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi (SNP) ve bazı milletvekilleri, kişilerin  gizlilik hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle karşı çıktı. Yapılan itirazlarla  izleme yasa tasarısına milletvekilleri, hukukçular ve gazetecilerin bilgilerinin  korunmasına yönelik ek bir madde getirildi.

İngiltere'de siber suçlarla mücadele için İçişleri Bakanlığı  tarafından geçen yıl gündeme getirilen "izleme yasasıyla", kişilerin ziyaret  ettiği her internet sitesi ve bağlanılan internet hizmetinin ayrıntıları takip  edilebilecek. İnternet hizmet sağlayıcıları da kişilerin hareketlerini kayıt  altına alıp, talep edildiğinde paylaşabilecek.

Haber Ara