Dolar

32,7453

Euro

34,7764

Altın

2.506,99

Bist

9.524,59

İngiltere'de islamofobik suçlara ayrı kayıt

İngiltere Başbakanı Cameron, islamofobik suçların, 'Müslümanlara karşı nefret suçları' başlığı altında ayrıca kayıt altına alınacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 15:15:59

İngiltere'de islamofobik suçlara ayrı kayıt

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın bugün yayımladığı nefret suçları verilere göre, İngiltere ve Galler'de bu yılın mart ayına kadarki 12 aylık dönemde bir önceki yıla kıyasla yüzde 18'lik artışla, 52 bin 528 nefret suçu işlendiği kaydedildi.

Nisan 2014-Mart 2015 dönemi verilerine göre, İngiltere ve Galler'de işlenen nefret suçlarının yüzde 80'inin ırk karşıtı suçlar olduğu belirtildi.

Hükümetin duyurusu, İçişleri Bakanlığı'nın bugün yayımladığı nefret suçlarına ilişkin verilerle hükümetin üzerinde çalışmalarda bulunduğu aşırılıkla mücadele stratejisi kapsamında geldi.

Verilere ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Cameron, nefret suçlarındaki artışın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bununla mücadele için daha fazlasını yapmalıyız. Bu nedenle, Müslüman karşıtı saldırıları polisin kayıt altına aldığından emin olacağız" dedi.

Cameron bugün Londra'daki başbakanlık binasında ilk defa ev sahipliği yaptığı "Toplumla Birleşme Forumu" öncesinde de açıklamalarda bulundu.

İngiliz lider, islamofobik saldırıların kaydının ayrı bir başlık altında tutulmasının, ülke polisinin, savcıların ve belediyelerin, Müslüman toplum ile Müslümanların ibadethanelerini daha iyi koruyabilmesi için kaynaklara odaklanmasını kolaylaştıracağını söyledi. Cameron, ayrıca, camiler de dahil olmak üzere Birleşik Krallık'taki tüm inanç merkezlerinin güvenliğinin artırılması için yeni fon oluşturulacağını açıkladı.

Aşırılıkla mücadelede herkesin üstleneceği bir rol olduğuna işaret eden Cameron şunları kaydetti:

"Bu nedenle Müslüman ve Müslüman olmayan temsilcileri yeni Toplumla Birleşme Forumu'na davet ettim ki, toplumlarımızdaki çalışmalarından doğrudan haberdar olabileyim, karşılaştıkları zorlukları bana anlatsınlar. Aşırıcılara karşı seslerin çıkabileceği, aşırıcıların ve yaydıkları zehirlerinin zorlanacağı bir ulusal koalisyon inşa etmek istiyorum. Müslümanların kendini İngiliz hissetmediği uydurmacasıyla baş etmede, nefreti yayanların karşısında ayakta durmaları için İngiliz Müslümanları destekleyeceğimizi İngiliz Müslümanların bilmesini istiyorum. Sadece inançları dolayısıyla başkalarına eziyet edenlere yönelik polisin daha fazla harekete geçmesini istiyorum." 

Haber Ara