Dolar

32,5082

Euro

34,5613

Altın

2.493,58

Bist

9.548,09

İngiltere'de eşcinsellik dersleri ilkokula indi, tartışma büyüyor

İngiltere’de ilkokullarda eşcinsellik derslerinin verilmeye başlanması planıyla yaşanan gerilim büyüyor. İngiliz öğretmen ilkokullarda eşcinsellikle alakalı derslere muhalefet edince işinden oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-17 08:35:19

İngiltere'de eşcinsellik dersleri ilkokula indi, tartışma büyüyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

İngiltere'de bir kadın öğretmen kendi oğlu dahil olmak üzere ilkokullarda çocuklara verilecek olan homoseksüellik derslerine karşı internet üzerinden kampanya başlattığı için işinden oldu.

İNGİLTERE MÜSLÜMAN TOPLUMU İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

The Guardian gazetesinin haberine göre 43 yaşındaki Kristie Higgs adlı öğretmen Hıristiyan ortaokulunda yardımcı öğretmen olarak çalışırken Facebook üzerinden açtığı bir kampanyayla İngiltere'de ilkokullarda "zorunlu cinsellik eğitimine" karşı velileri harekete geçirmek istedi.

Higgs'in, kendisi hakkında bilinmeyen bir kişi tarafından yapılan “homofobik ve önyargılı paylaşımlar” eleştirisiyle görevine son verildi. Higgs'in internet kampanyasının okulun itibarını zedelediği öne sürüldü. Ancak disiplin kurulu tarafından “filli bir delil” olmadığı da aktarıldı.

Higgs ve birçok aile, İngiltere'nin Müslüman toplumu da dahil, eşcinsel ve cins değiştiren insanlara saygı duyulması eğitimi verileceğini öğrendiklerinde okullardan çocuklarını geri almaya karar verdiler.

İNGİLİZ HÜKÜMETİ ORTAOKULLARDA DERSLERİ ZORUNLU KILDI

Öğretmenin muhalefet ettiği planlanan programın adı ise müfredata “Aykırı kimse yok” olarak sunuldu.

İngiltere'nin ikinci büyük şehri olan Birmingham'da birçok okul ailelerle uzlaşmaya varılıncaya kadar “Aykırı kimse yok” programını uygulamaya almadılar. Bununla birlikte karşıt görüşte olan gruplar da ilkokullarda bu derslerin zorunlu olması için kampanyaya başladılar.

İngiliz hükümeti ise ortaokullarda bu derslerin öğretimini zorunlu kılarken ilkokullarda derslerin verilip verilmemesi kararında okulları serbest bırakmıştı.

 

Haber Ara