Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiltere'de deprem: Brexit Bakanı David Davis ve yardımcıları gece yarısı istifa etti

AB'de ayrıldıktan sonra İngiltere-AB ilişkilerine yönelik hükümetin planını beğenmeyen Brexit Bakanı David Davis ve iki yardımcısı görevlerini istifa etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-09 10:40:12

İngiltere'de deprem: Brexit Bakanı David Davis ve yardımcıları gece yarısı istifa etti

Birleşik Krallık'ta Brexit Bakanı David Davis, Theresa May hükümetinin AB'den ayrılma sürecinde izlemeyi planladıkları politikalara katılmadıkları için istifa etti.

Davis, Başbakan Theresa May'in politikalarının AB'den ayrılma müzakerelerini baltaladığını hissettiğini ve parlamentonun Brexit sonrası gücünü doğru anlamda yeniden kazanamayacağını düşündüğünü söyledi.

Davis, May'in ofisine gönderdiği dilekçede, "Politikanın genel yönelimi, bizi zayıf müzakere pozisyonunun en iyisinden ayıracak ve büyük ihtimalle bu kaçınılmaz olacak" dedi ve ekledi:

"Benim görüşüme göre, önerilen politikaların kaçınılmaz sonucu, gerçek olmaktan çok, parlamentonun hayal gücünü kontrol altına almak olacak."

Cuma günü yapılan kabine toplantısında İngiltere'nin Brexit sonrası dönemde Avrupa Birliği ile ilişkilerine yönelik ortak bir planda uzlaşıldığı açıklanmıştı ancak 'sert Brexit' yanlıları plana karşı çıkıyordu.

Plan İngiltere ile AB arasında bir serbest ticaret bölgesi oluşturulmasını da öngörüyordu.

David Davis, Haziran 2016'da yapılan Brexit referandumunun ardından bakanlık görevine getirilmişti. Davis'in yardımcılıklarını yapan Steve Baker ve Suella Braverman da istifalarını verdi.

Davis'in istifasıyla birlikte büyük darbe alan Başbakan Theresa May, bugün Avam Kamarası'na kabinede kabul edilen planı sunacak.

 

 

Haber Ara