Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

İngiltere'de camiye saldırı

Kuzey İngiltere’de bir cami üç günde üç defa saldırıya uğradı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-22 11:30:09

İngiltere'de camiye saldırı

TIMETURK | ÇEVİRİ

İngiltere polisi Preston'daki Mescid-i Selam partisine üç günde gerçekleştirilen üç ayrı İslamafobik saldırı konusunda soruşturma açtı. Vandalların caminin çıkış kapısına müslümanları aşağılayıcı grafitiler çizdiği aktarıldı.

BÖLGEYE POLİS KONUŞLANDIRILDI

Baş müfettiş Gary Crowe, “Üç gün içinde üç ayrı rapor aldık ev bu durum yerel toplumda anlaşılabilir şekilde üzüntü ve endişeye neden oluyor” derken, “İnsanları ve özellikle de camiye ibadete gelenlerin temin etmek isterim ki bu konuyu ciddiyetle ele alıyoruz” diye ekledi.

Cami saldırganları tarafından sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda caminin giriş kapısına Müslümanları aşağılamak için grafiti ile saldırgan hakaretler yazdıkları gözlemlendi. Önce yazılan iki grafitinin silinmesinin ardından yenisinin yazıldığı aktarıldı.

Bölgeye benzeri saldırıların yapılmasını önlemek için polis gönderilirken bilgisi olan herkes karakola çağrıldı.

BREXIT ÖNCESİ MÜSLÜMANLARA SALDIRI TEŞVİĞİ

Preston'da yaşayan 47 yaşındaki bir şahsın ise saldırıya karıştığı şüphesiyle tutuklandığı ifade edildi. Saldırının İngiltere'de Müslümanlara karşı nefret suçlarının arttığı bir dönemde geldiği belirtilirken İngiltere Müslüman toplumunun üyeleri ise özellikle politik figürlerin İngiltere'de Avrupa Birliği'nden çıkış sürecinde aşırı sağcı ve ırkçı grupların desteğini almak için Müslümanlara yapılan saldırıları cesaretlendirdiğini ifade ettiler.

Kaynak: PressTv

Haber Ara