Dolar

32,5154

Euro

34,8500

Altın

2.429,09

Bist

9.645,02

İngiltere'de başkanlar arasında Türkiye tartışması

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, eski başkan Boris Johnson'ı Türkiye konusunda yalan söylemekle suçladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 11:55:17

İngiltere'de başkanlar arasında Türkiye tartışması

İngiltere'de bugünkü referandum öncesinde Londra'nın “Kalma yanlısı” İşçi Partili Müslüman kökenli yeni Belediye Başkanı Sadiq Khan ile “Ayrılma yanlısı” Muhafazakâr Partili Türk kökenli önceki Belediye Başkanı Boris Johnson canlı tartışmada kozlarını paylaştı.

CANLI YAYINDA TARTIŞTILAR

BBC'de yayınlanan tartışma programında Khan, ülkenin AB üyeliğinin devam etmesini isteyen “Britanya Avrupa'da Daha Güçlü” kampanyasına verdiği destek kapsamında konuştu.

1_60

"YALAN SÖYLÜYORSUNUZ"

Khan, özellikle Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin referandum tartışmalarına konu ediliyor olmasına dikkati çekerek, ayrılık kampanyasının önde gelen temsilcilerinden Boris Johnson'a hitaben, “Yalan söylüyorsunuz, insanları korkutuyorsunuz. Türkiye, AB'ye üye olmak üzere değil. Bu korku tellallığıdır Boris ve bundan utanç duymalısın."

2_50

"TÜRKİYE ALDATMACASINI OY İÇİN YAPIYORSUN"

Khan "Türkiye aldatmacasını, ‘Ayrıl' kampanyasına oy vermeleri için insanları korkutmak için yapıyorsun. Göç kontrol altına alınmalı, ancak buna verilecek cevap AB'den çıkmak değil. Türkiye (AB'ye) üye olmanın eşiğinde değil, ve 3 ay öncesine kadar bunu sen de biliyordun. Ne değişti” dedi.

3_45

Eski Belediye Başkanı Boris Johnson ise seçmenlere “Birlik'ten çıkma” çağrısında bulunarak, “Artık kesin kontrolü tekrardan geri almanın vakti” dedi. “Ayrılığa Oy Ver” kampanyasının, seçmene umut vadettiğinin altını çizen Johnson, “Eğer çıkmak için oy verir ve kontrolü geri alırsak bu perşembenin ülkemizin bağımsızlık günü olabileceğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara