Dolar

32,5077

Euro

34,7725

Altın

2.424,18

Bist

9.724,84

'İngiltere daha fazla mülteci alsın'

Mevcut mülteci krizine sebep olarak hükümetin önceki yıllarda yürüttüğü dış politikayı gösteren İngilizler, daha fazla sığınmacının alınması çağrısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 13:38:01

'İngiltere daha fazla mülteci alsın'

İngilizler, hükümetlerinin 20 bin Suriyeli mülteciye kapılarını açma kararını yetersiz bulurken, insan hakları örgütleri de İngiltere Başbakanı David Cameron'ın planının "krize kapsayıcı bir çözüm bulunması çabalarını baltaladığını" savunuyor.

Londralıların çoğu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin önceki gün açıkladığı gelecek 5 yıl boyunca kamplarda bulunan 20 bin Suriyeliye kapılarını açma kararını memnuniyetle karşılarken, sığınmacı krizinde payı olduğunu düşündüğü ülkelerinin rakamı artırmasını istedi.

Soyadlarının yazılmasını istemeyen Londralılardan bilgi işlem müdürü Richard, mevcut sığınmacıkrizinin İngiltere'nin Irak Savaşı'ndaki rolünden kaynaklandığını savunarak, "İngiltere, dolaylı yollardan IŞİD'in kurulmasından da sorumlu. O nedenle hükümet yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmeli ve daha fazla sığınmacıyı ülkeye almalı" dedi.

Richard, 800 bin sığınmacıyı almayı planlayan Almanya'nın yanında İngiltere'nin 20 bin kişiyi ülkeye almasının yeterli olmadığını vurgulayarak, "O nedenle daha fazlasını yapmalıyız. Ancak Almanya'nın bizden daha fazla toprağı olduğunu unutmayalım. Bu nedenle, alınacak kişi 800 bin değil belki ama kesinlikle 20 binden fazla olmalı" diye konuştu.

Haber Ara