Dolar

32,5445

Euro

34,8239

Altın

2.426,51

Bist

9.721,29

İngiltere Brexit'ten memnun değil

Bir araştırmaya göre İngiliz oylamacıların yaklaşık yüzde 80’inin hükümetin Brexit görüşmelerinde başarısız olduğunu düşündükleri ortaya çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-17 20:35:13

İngiltere Brexit'ten memnun değil

TIMETURK | ÇEVİRİ

İngiltere'de her on kişiden biri hükümetin Avrupa ile görüşmelerinin başarısız olduğunu düşünüyor.

Bir araştırmaya göre İngiltere vatandaşlarının üçte birinden daha azı Avrupa'dan ayrılmanın kendilerini daha zengin yapacağını düşünüyor.

Aynı araştırmadan İngiliz oylamacıların yaklaşık yüzde 80'inin hükümetin Brexit görüşmelerinde başarısız olduğunu düşündükleri ortaya çıktı.

BBC Radyo 5 adına araştırmayı yapan ComRes şirketi 6-9 Eylül tarihleri arasında 1002 yetişkinle görüştü. İngilizlerin üçte birinden daha azı beş yıl içinde Avrupa'dan ayrılmanın kendilerini daha zengin yapacağını düşünüyor.

Araştırmaya katılanların yarısı ise Brexit'in kendileri için kötü olacağına inanıyor. On kişiden sadece dördü ise olumlu bir etkisi olacağına inanıyor.

'THERESA MAY GÖREVİ BIRAKSIN' ÇAĞRILARI

Yüzde 79 oranında İngiliz ise Theresa May hükümetinin Avrupa'dan ayrılma görüşmelerini iyi yönetemediğini düşünüyor.

Kendi partisinin içinden de baskıya maruz kalan muhafazakar Başbakan May için araştırma uğursuz bir araştırma şeklinde değerlendirildi.

Onlarca muhafazakar parti üyesi isyancının May'i Downing Street'ten nasıl kovacaklarını açıktan düşündüğü belirtildi.

BBC Panorama röportajında Başbakan May ise parti içindeki liderliğiyle ilgili tartışmaların yaşanmasından rahatsız olduğunu ifade etti. Öte yandan Başbakan'ın eski politika danışmanı, May'in Brexit sonrası görevden ayrılmasını tavsiye etti.

ESKİ DANIŞMANI DA 'MAY GİTSİN' DEDİ

May'in eski politika danışmanlarından George Freeman'ın da May için “olağanüstü iş yaptığını” fakat devam eden süreçte “yeni bir enerji, yeni bir yön ve yeni nesil bir liderle bunu ileriye götürmek” gerektiğini söylediği ifade edildi.

Araştırmadan çıkan rakamlara bakıldığında ise yüzde 32 oranında kişinin 2023 yılında hane halkının maddi olarak daha iyi durumda olacağını düşünürken yüzde 54 oranında kişi refah açısından daha kötü durumda olacaklarını düşünüyor.

Haber Ara