Dolar

32,5820

Euro

34,8045

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

İngiltere, artan vaka sayısı nedeniyle Londra’daki tüm ilkokulları kapattı

Londra Belediye Başkanlığının dün yaptığı açıklamada, İngiliz hükümetinin COVID-19 virüsünün daha bulaşıcı bir varyantının hızlı yayılmasına karşı koymak için önümüzdeki iki hafta boyunca Londra'daki tüm ilkokulların kapatmaya karar verildiği açıklandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 16:55:11

İngiltere, artan vaka sayısı nedeniyle Londra’daki tüm ilkokulları kapattı

Çarşamba günü, eğitim bakanı Gavin Williamson, ortaokulların yeniden açılmasını geciktirmek, ancak önümüzdeki hafta Noel tatilinin sonunda 11 yaşın altındaki çocuklar için ilkokulların çoğunu zamanında açmak için yapılan planın ana hatlarını açıkladı.

Yoğun şikayetler üzerine hükümet dönüş yaptı

Buna göre sadece başkent Londra'nın bazı kısımlarını kapsayan, ülkenin virüsten en çok etkilenen bölgelerinde ilkokullar kapatılacaktı. Ancak okulların yeniden açılacağı açıklaması üzerine İngiliz vatandaşlar ve çeşitli bölgelerdeki yerel yetkililer şikâyette bulundu.

İngiltere'de günlük vaka sayısı 50 binin üzerinde kaydediliyor.

Son gelişme üzerine Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, Twitter'da "Hükümet nihayet gördü ve mantıklı bir dönüş yaptı, Londra'daki tüm ilkokullara aynı muamele edilecektir. Bu doğru karar ve son iki gündür yapıcı görüşmelerimiz için eğitim bakanı Nick Gibb'e teşekkür etmek istiyorum" mesajını paylaştı.

Haber Ara