Dolar

32,5861

Euro

34,7932

Altın

2.508,99

Bist

9.693,46

İngiltere, AB reformları için İskandinav ülkelerinde destek arıyo

İngiltere, AB reformları için İskandinav ülkelerinde destek arıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 22:04:33

İngiltere, AB reformları için İskandinav ülkelerinde destek arıyo
İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Haziran 2016'da İngiltere'nin AB'deki geleceğinin belirleneceği referandum öncesinde AB'deki yapılması gündemde olan ekonomik reformlar için İskandinav ülkelerinde destek arayışına çıktı.

İskandinavya turunun ilk durağı Finlandiya'da Dışişleri Bakanı Timo Soini ve Maliye Bakanı Aleksander Stubb ile bir araya gelen Osborne, görüşmelerin ardından Stubb ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Stubb, basın toplantısında, İngiltere'siz bir AB'nin düşünülemeyeceğini belirterek İngiltere'nin kaygılarını göz önünde bulunduracaklarını ifade etti. Osborne da görüşmede, ortak pazarın bütünlüğü ve Avro Bölgesi üyesi olmayan ülkelerin haklarının korunması konularına odaklandıklarını ifade etti.

Osborne, ikinci durağı İsveç'te Başbakan Stefan Löfven ve mevkidaşı Magdalena Andersson ile bir araya geldi.

İkili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Osborne, İsveç ile birçok ortak noktalarının bulunduğunu belirterek iki ülkenin de Avro Bölgesi üyesi olmadığını hatırlattı.

İsveç Maliye Bakanı Andersson da planlanan reformlarla ilgili İngiltere ile çalışmaya istekli olduklarını söyledi.

George Osborne, son durağı Danimarka'da da Başbakan Lars Lokke Rasmussen ve Maliye Bakanı Claus Hjort Frederiksen ile bir araya geldi.

Haber Ara