Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

İngilizler her hafta neredeyse 6 saatini dışarıda geçiriyor

Bir araştırmaya göre, tipik bir İngiliz, ruh halini iyileştirmek, zihnini temizlemek ve diğer olumsuz etkenlerden uzaklaşmak için her hafta dışarıda beş saat 41 dakika geçiriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-03 09:16:11

İngilizler her hafta neredeyse 6 saatini dışarıda geçiriyor

Bir araştırmaya göre, tipik bir İngiliz, ruh halini iyileştirmek, zihnini temizlemek ve diğer olumsuz etkenlerden uzaklaşmak için her hafta dışarıda beş saat 41 dakika geçiriyor.

2.000 yetişkinin katıldığı bir anket, yüzde 22'sinin günde ortalama 49 dakika ekranlardan uzaklaşmayı ve dışarı çıkarak işten ayrılmayı amaçladığını keşfetti.

Ve dörtte biri, telaşlı evden uzakta biraz huzur ve sessizlik için alabilecekleri tek şans olduğuna inanıyor.

Ayrıca yetişkinlerin üçte ikisinin boş zaman için dışarıda geçirdikleri zamanın 2020'de değiştiğine inandıkları da ortaya çıktı. Ancak uzun ormanlık yürüyüşlerin yerini yerel mülklerinde gezintilerin alması muhtemel olduğundan, yüzde 49'u hava kirliliği seviyeleri konusunda endişelendiğini itiraf etti.

Çalışma, insanları harekete geçme ve daha sağlıklı akciğerler için çalışma konusunda güçlendirmek için İngiliz Akciğer Vakfı'na katılan NiQuitin tarafından görevlendirildi.

Çalışma ayrıca, çevrelerindeki hava kirliliği seviyeleri hakkında genel olarak endişelenmelerine rağmen, yetişkinlerin yarısının yerel bölgelerindeki seviyelerin ne olduğu hakkında "hiçbir fikre sahip olmadığını" ortaya koydu.

Sonuç olarak, her 10 yetişkinden dördü, yerel hava kirliliği seviyeleri ve bunun sonucunda ortaya çıkan riskler hakkında daha fazla bilgi almak istiyor.

Bir diğer yüzde 46'sı daha katı temiz hava düzenlemelerini kabul ederken, üçte biri Temiz Hava Bölgelerini görmek istiyor.

Ankete katılanların onda birinden biraz daha azı, yaşadıkları yerden temiz hava olarak gördükleri şeye erişmenin çok zor olduğunu söyledi.

Ancak yarıdan fazlası, COVID-19 salgınının akciğer sağlığını korumak için daha fazlasını yapmalarına neden olduğuna inanıyor.

Bu nedenle, OnePoll araştırmasına göre dörtte biri işlek yolların yakınında egzersiz yapmayı bıraktı.

Ek olarak, sigara içenlerin çoğu, pandeminin bir sonucu olarak, akciğer sağlığını iyileştirmek için adımlar attı.

Karantinanın, insanların sağlıklarını ve özellikle akciğer sağlığını takdir etmeleri üzerinde de gerçek bir etkisi oldu.

İngilizlerin dışarı çıkmasının 12 nedeni

1. Zinde ve sağlıklı kalmak 

2. Zihinlerini temizlemek için           

3. Ruh hallerini iyileştirmek için   

4. Kendilerini daha sağlıklı hissettirmek         

5. Spor / egzersiz için       

6. Biraz huzur ve sessizlik sağlamak için   

7. Köpeği gezdirmek

8. Adım sayısını artırmak için         

9. Evde sıkıldıkları için         

10. Yeni arkadaşlarla tanışmak için

11. İş hayatı ile ev hayatı arasında bir ayrım yapmak için

12. Ailelerinden biraz uzaklaşmak için

 

Haber Ara