Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

İngiliz Yahudileri Almanya vatandaşlığı peşinde

Almanya'daki Nazi rejimi döneminde vatandaşlıkları ellerinden alınan ve İngiltere'ye giden Yahudiler yeniden dönmenin yollarını arıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 19:17:30

İngiliz Yahudileri Almanya vatandaşlığı peşinde

Dünya Bülteni'nin Telgraf gazetesinden aktardığı habere göre İngiltere'de yaşayan yüzlerce Yahudi vatandaşı 'Brexit' sonucu sonrası Alman vatandaşlığına geçmek için başvuru yaptı.

SON 7 HAFTADA 400'E YAKIN SORU

Londra'da bulunan Almanya Büyükelçiliği de son yedi hafta içerisinde 400'e yakın soru aldıklarını ve bunların büyük bölümünün uygulamaya geçtiğini söyledi.
Yahudi Mülteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Michael Newman de, Brexit sonrası daha fazla başvuruların olabileceğini belirterek "Brexit sonrası İngiltere'de hayat daha karmaşık hale geldi" ifadelerine yer verdi.

Almanya Temel Kanunları'nın 116. maddesine göre, Yahudiler kimliklerini yeniden alma hakkına sahip.

BREXİT SONRASI İNGİLTERE'DEKİ IRKÇILIK ARTTI

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) sonucunun çıktığı referandum sürecinde ve ardından, ülkede nefret suçlarında dramatik artış yaşanıyor.
Ulusal Polis Müdürlüğü Konseyinin (NPCC) verilerine göre, 23 Haziran'da yapılan AB referandumunun yaklaşık bir hafta öncesinden 14 Temmuz'a kadar geçen sürede İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da 6 binden fazla nefret suçu bildirilmişti. Güncel verilere göre ülkede nefret suçları geçen yılın aynı dönemine nispetle yüzde 20 artmış durumda.

Haber Ara