Dolar

32,3731

Euro

35,0014

Altın

2.325,97

Bist

9.098,04

İngiliz parlamentosu: Türkiye'ye karşı sertleşelim

İngiliz parlamentosundan hükümete 'Türkiye'ye tutumunu sertleştirme' çağrısı geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 23:33:06

İngiliz parlamentosu: Türkiye'ye karşı sertleşelim

BBC'nin haberine göre, İngiliz milletvekilleri, Başbakan May'i Türkiye ziyaretinde insan hakları konusunu gündeme getirmediği için eleştirdi.

İngiltere Parlamentosunun Westminster Salonu'nda Perşembe günü 16 Nisan referandumu öncesinde Türkiye'deki son durumun ele alındığı 90 dakikalık bir oturum yapıldı.

Oturuma katılan 20'ye yakın milletvekili, hükümete 15 Temmuz darbe girişiminin ardından insan hakları ihlallerinin arttığı gerekçesiyle Türkiye'ye yönelik tutumunu sertleştirme çağrısı yaptı.

Milletvekilleri ayrıca, Türkiye'deki durumun İngiliz Parlamentosunun Genel Kurulu'na taşınması girişimde bulunma kararı aldı.

Oturum, başkent Londra'nın kuzeyinde, Türk, Kürt ve Kıbrıs kökenlilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Enfield North'un İşçi Partili Milletvekili Joan Ryan'ın girişimi ile toplandı.

Ryan, oturumda yaptığı konuşmada, Başbakan Theresa May'i Ankara ziyareti sırasında silah anlaşmasına imza atarken, insan hakları ihllaleriyle ilgili iddialar konusunda sessiz kalmakla eleştirdi.

İşçi Partili milletvekili, "Ticaret anlaşmaları asla insan haklarının yerini alamaz. Hükümet, Türkiye ile ilişkilerinde insan haklarını gündemine almıyor" diye konuştu.

May, Ocak ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, savaş uçağı geliştirilmesi için 100 milyon sterlinlik bir savunma anlaşmasına imza attı.

İki ülke arasında şu anda 16 milyar sterlin olan dış ticaret hacminin de 20 milyar sterline çıkartılması amaçlanıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara