Dolar

32,5475

Euro

34,8267

Altın

2.430,30

Bist

9.715,61

İngiliz muhafazakarları arasında 'Müslüman Başbakan istemiyoruz' tartışması

İngiliz muhafazakar parti üyeleri İçişleri Bakanı Müslüman Sajid Javid’in İngiltere Başbakanlığı yarışında önünü kesmek için birleştiler.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-11 10:50:38

İngiliz muhafazakarları arasında 'Müslüman Başbakan istemiyoruz' tartışması

TIMETURK | ÇEVİRİ

İslamafobinin kurumsallaştığı İngiltere'nin yönetimindeki Muhafazakar Parti'deki tartışma, parti destekçilerinin İçişleri Bakanı Sajid Javid'in İngiltere'nin gelecekteki başbakanı olmasını istemedikleri için derinleşti. Parti sempatizanları Javid'in mutemel başkanlığını önlemek için harekete geçtiler.

BAŞBAKAN OLMASINI NASIL ENGELLERİZ?

Buzzfeed News haber sitesinin haberine göre Twitter kendini Muhafazakar Parti üyesi olarak ilan eden 20 kişinin internet üzerinden gerçekleştirdikleri tartışmaları açığa vurarak yayınladı. Tartışmaların içeriği ise mevcut İçişleri Bakanı Sajid Javid'in başbakan olmasının nasıl engellenebileceği idi.

Muhafazakar parti destekçileri aynı zamanda Müslüman arka planı olduğundan Facebook üzerinden de Javid'e sözlü saldırıda bulundular. Başka bir adayı destekleyerek onun başbakan olmasını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler.

İSLAMAFOBİK SALDIRILAR JAVİD'İ HEDEFLEDİ

Facebook'taki paylaşımlardan birinde “İngiltere Müslüman bir başbakana hazır değil. Bu, ülkeyle tam anlamıyla alay etmek olur” denilirken bir diğer şahıs ise Javid'in başbakan olursa “kendini koruyacağını” ve “Kuran'la göreve başlama yemini ettiğini” hatırlattı.

Bu sosyal medya paylaşımları ise Muhafazakar Parti içinde İslamafobik görüşlerin arttığı yönündeki tartışmanın tam ortasında geldi.

Muhafazakar Müslüman Forum ise internet üzerinden yapılan yorumlara ve Javid'e yapılan saldırılara hızla cevap vererek paylaşımları yapanlara dair “taşkınlık” vurgusu yaptılar.

Haber Ara