Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

İngiliz milletvekillerine Avrupa Parlamentosu'nda tepki

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirdiği konuşmasında İngiliz milletvekillerine, 'Ayrılma için mücadele ettiniz, İngiliz halkı da ayrılma yönünde oy kullandı. Siz neden hala buradasınız?' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 13:34:59

İngiliz milletvekillerine Avrupa Parlamentosu'nda  tepki

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla sonuçlanan referanduma yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Juncker, referandumun ardından tartışmaların sürdüğü Birleşik Krallık'a hızlı bir şekilde durumunu netleştirmesi çağrısında bulundu. İngiltere ve Birleşik Krallık'ın dost kalmaya devam edeceğini ifade eden Juncker, "Ancak, belirsizlikten kaçınmak için durumlarını netleştirmeleri gerekiyor" dedi. Juncker, "Durumu olabildiğince hızlı bir şekilde netleştirmek gerekiyor. Ancak, hâlâ üzgünüm, çünkü robot ya da teknokrat değilim. Avrupalıyım ve oylamanın sonucundaki üzüntüsünü dile getirme hakkına sahibim" ifadesini kullandı.

Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinin ifadelerini de tekrar eden Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, "Birleşik Krallık, ayrılma sürecini başlatmadan gayrı resmi toplantılar olmayacak. Uzun belirsiz bir döneme izin vermeyeceğiz. Gizli müzakere olmayacak. Başvuru yoksa müzakere de yok" dedi. Konuşması sırasında Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Lideri Nigel Farage'a da seslenen Juncker, "Ayrılma için mücadele ettiniz, İngiliz halkı da ayrılma yönünde oy kullandı. Siz neden hala buradasınız?" açıklamasını yaptı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara