Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

İngiliz medyasına Türklerden protesto

İngiliz medyasının darbe girişimi karşısındaki taraflı yayını Londra’da protesto edildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 11:39:46

İngiliz medyasına Türklerden protesto

İngiliz medyasının 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimine yönelik taraflı yayınları, başkent Londra'da protesto edildi.

AA'nın haberine göre; İngiltere'de okuyan Türk öğrencileri çatısı altında toplayan Türk Öğrenci Birliğinin (TUSU) organize ettiği miting kapsamında, ülkede öğrenim gören çok sayıda Türk öğrenci bir araya geldi.

Öğrenciler önce The Guardian gazetesi, ardından da İngiliz yayın kuruluşu BBC ile The Economist dergisi ve Independent gazetesi önünde protesto gösterisi yaptı.

"DARBENİN GARDİYANI; THE GUARDIAN”

İngiliz medya kuruluşlarının önünde Türk bayrağı açan öğrenciler ellerinde, “Yalan söylemek için ne kadar alıyorsun BBC”, “Mısır darbesinden günahlarınızı biliyoruz”, “Mesleğinizi seçin, emperyalizmin ajanı mısınız, gazeteci misiniz?”, “İngiliz beyin yıkama kurumu BBC”, “Batı darbeyi desteklemeyi bırak” ,”İnsanların algısını değiştirebilirsiniz ama Türkiye'nin geleceğini asla”, “Darbenin gardiyanı; The Guardian” yazılı dövizler taşıdı.

Protestoda İngilizce ve Türkçe okunan basın bildirisinde, “Batı medyası yaşanan vahşet karşısında artırılan güvenlik önlemlerini otokratik bir rejimin ayak sesleriymiş gibi göstermektedir. Batı medyası, darbecileri yakalamak ve yeni darbe girişimlerinin önüne geçmek için atılan adımları, devletimizi despot, baskıcı, sansürcü, antidemokratik ve farklılıklara tahammülsüz gibi göstermek için fırsat bildi.” ifadelerine yer verildi.

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ'NE DESTEK

TUSU Kurucu Başkanı Hüseyin Duran, “Gurbette ülkemizden uzak Türk öğrencileri olarak memleketimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla burdayız. BBC'nin yaptığı kara propagandayı protesto ediyoruz.” dedi.

Londra'da King's College'da doktora değişim öğrencisi olan Aysen Baylak da “Sadece BBC değil aslında İngiliz medyasının önde gelen yayın organlarının çoğunluğu Türkiye'deki darbe girişimini yanlı, taraflı olarak aktardı. İngiliz medyasını protesto ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Gösteri kapsamında öğrenciler Türkiye'nin Londra'daki Büyükelçiliği önünde de “Tek devlet, tek millet, tek vatan” sloganları atarak İstanbul'da Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek verdi.

Haber Ara