Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

İngiliz medyası sığınmacılar için İçişleri Bakanlığını suçladı: Yasalar çiğneniyor

 Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Avrupa’ya kaçan mültecilerin insanlık dramı her geçen gün farklı boyut kazanırken, batı medyası da duruma sessiz kalmadı. İngiliz yayın kuruluşları ‘Sığınmacılara sahip çıkmamakla hukuksuzluk yaptığını’ vurguladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-23 23:51:56

İngiliz medyası sığınmacılar için İçişleri Bakanlığını suçladı: Yasalar çiğneniyor

Özellikle Suriye'de yaşanan iç savaşla birlikte batı büyük bir sığınmacı akını ile karşı karşıya kaldı. Bazı ülkeler bu sınavı geçerken özellikle batılı bir takım ülkeler insani durumları göz önünde bulundurmamayı tercih etti.

Öyle ki pek çok yürek burkan fotoğraf da objektiflere yansıdı. İngiliz medyası da her geçen gün artan bu insani dram karşısında İçişleri Bakanlığı'nı suçladı.

Yasa gereği İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacılara yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Independent, bakanlığın yasalara aykırı davrandığının altını çizerek ‘Hukuksuzluk' yapıldığını savundu.

İddiaya göre İngiliz İçişleri Bakanlığı İltica yasası uyarında yapılan tüm başvuruları reddediyor. Hal böyleyken talepleri reddedilen mülteciler de ortada kalıyor. Bu durumda bakanlığın devreye girerek ihtiyaç sahibi mültecilere barınma ve beslenme desteği vermesi gerekiyor. Ancak  bakanlık bu görevini yerine getirmiyor.

İngiliz basını bu iddiasını çeşitli mahkemelerin vermiş olduğu emsal kararla da destekliyor. Bu vazife yerine getirilmeyince mülteciler sokaklarda yaşamak zorunda bırakılırken temel yaşam ihtiyaçlarını da karşılayamıyor.

 

Haber Ara