Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerinde 'sakal' artık serbest

Kanada'dan sonra İngiltere ordusunda da sakal bırakmak serbest hale geldi. Buna göre askerler en fazla 2.5 santim sakal uzatabilecek. Fakat bu karar orduda tartışmalara sebep oldu. Bazı komutanlar sakal kesmenin 'savaşa hazırım' anlamına geldiğini düşünüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-15 15:23:00

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerinde 'sakal' artık serbest

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Birşelik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri (U.K. Royal Air Force-RAF) bünyesindeki askerlerin sakal bırakmasına izin verdi. Ağustos ayında duyurulan habere göre karar 1 Eylül'den itibaren geçerliydi.

İngiliz basınında, bu kararın, kapsayıcılığı teşvik edeceği, işe alım konusunda ordunun daha geniş bir havuzdan yararlanma imkanı bulacağı yorumları yer aldı.

The Wall Street Journal'da James Marson imzasıyla 12 Eylül Perşembe günü yayınlanan makalede Kraliyet Hava Kuvvetleri (U.K. Royal Air Force-RAF) içerisindeki 'sakal' gerilimini yazdı.

İşte makaleden ayrıntılar:

"İngiliz ordusu, şimdilerde bazı ofislerinde bir sokak modası olan, boyundan görülebilen dövmelere izin veriyor.

Şimdiyse sakallara izin veriyor. En fazla 2.5 cm olmasına izin verilen sakal esnekliğinden, Hava Kuvvetleri'ndeki gelenekselcilerse rahatsız. Onlara göre tıraş olmak, selamlamak ve yürümek kadar önemli bir ordu görevi. Biraz olsun kişisel fedakarlıktan uzak olan birinin muhtemelen üniformaya da layık olmadığı görüşündeler.

Sakal destekçileri karşıtları, İngiliz askeri tarihine karşı da mücadele ediyor.

788
Edward Birch Reynardson, 1855'te Kırım Savaşı sırasında bir İngiliz Ordusu 

KANADA GEÇEN YIL SERBEST BIRAKMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Kanada, “kişisel görünüm üzerindeki kontrolün moral arttırdığını” belirterek askerlerin sakal bırakmasına izin vermişti.

Öte yandan İngiliz Kraliyet Deniz Piyadeleri (Royal Marines) ve Hava Kuvvetleri sakala karşı çıksalarda bıyık bırakma konusunda uzun süre serbest davranmışlardı.

İngiliz ordusu, dini ve sağlık nedenlerinin ötesinde istisnalar olmasına rağmen, değişime uğrar gibi görünüyor. Artık hizmette olmayan eski bir ordu subayı Prens Harry, düğünde hem sakalı hem de eski üniformasını giyiyordu.

777_2

2012 YILINDA BİR SİH, TÜRBANIYLA GÖREV YAPMIŞTI

Jatinderpal Singh Bhullar isimli asker 180 yıllık bir askeri geleneği yıkarak, 2012'nin Aralık ayında Buckingham Sarayı'ndaki görevi sırasında Sih erkeklerin kullandığı 'türban' adı verilen başlığı takmıştı. İngiliz ordusunun özel birliklerinden “Scots Guards” mensubu 25 yaşındaki Bhullar'ın sakal bırakmasına da izin verilmişti.

Sihlerin Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nda İngiltere'ye hizmet ederken de türban taktıklarını ifade eden Bhullar, İngiliz ordusunun çeşitliliğe değer vermesi ve saygı göstermesinin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

66_34

67_4

Haber Ara