Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

İngiliz İstihbaratı: Emirler Suudi Kraliyet çevresinden biri tarafından verilmiş olabilir

İngiliz istihbaratı: Suudi kraliyet ailesi üyesi Kaşıkçı’nın öldürülmesini emretti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-29 12:47:14

İngiliz İstihbaratı: Emirler Suudi Kraliyet çevresinden biri tarafından verilmiş olabilir

Timetürk Çeviri

İngiliz gazetesi Sunday Express'in haberine göre, Suudi muhalif Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaçırılması emrinin “Suudi kraliyet çevresinden” biri tarafından verildiği İngiliz istihbaratı tarafından ele geçirildi. Haberde, bu doğrultuda verilen emirlerin ise Suudi Arabistan'ın fiili yöneticisi Veliaht Prens Muhammed Bin Salman tarafından “doğrudan yayılmadığı” iddia edildi.

SUUDİLERE ÖLÜM PLANINI DURDURMASI İÇİN RİCA ETMİŞLER

Haberde, “Bu emirlerden haberinin olup olmadığı biliniyor” ifadeleri kullanıldı.

İstihbarat kaynaklarının bilgilerini aktaran haftalık gazete, İngiliz Hükümeti İletişim Başkanlığı'nın (GCHQ) Suudi planını bularak Suudilere bu planı durdurması için ricada bulunduğunu da yazdı.

 İstihbarat kaynağının ise “Emirlerin kraliyet çevresinden biri tarafından verildiğini biliyoruz ancak bu emirleri Veliaht Prens Muhammed bin Salman'a bağlayacak doğrudan bilgimiz yok… Bu durum emirleri veren gerçek kişinin Salman olmadığını söyleyemeyeceğimiz anlamına geliyor” denildi.

YEMEN'DE KİMYASAL SİLAH KULLANIMI BİLGİSİ

Daha önceki bir haberde ise yine yakın bir zamanda İstanbul'da Suudi Konsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın Yemen'de kullanılması yasak kimyasal silahları kullandığına dair detayları açıklama eğiliminde olduğu aktarılmıştı.

Kaynağa göre, “Bu detaylar Kaşıkçı'nın yakalanması ve Suudi Arabistan'a geri getirilerek sorgulanması gibi ilk verilen talimatları da içeriyor. Bununla birlikte kapının büyük bir sorun olarak görülen konuya alternatif reçeteler için açık bırakıldığı görülüyor.”

Suudi Arabistan cinayeti kabul etse de birçok soru hala cevapsız durumda.

Kaynak: presstv.com

 

Haber Ara