Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

Independent, mülteciler için Cameron’a seslendi

Gazete, bugün manşetine ellerinde ‘Mülteciler hoşgeldiniz’ dövizleri taşıyan imzacıların fotoğrafını yayınlayarak, ‘Mesaj alındı mı Başbakan’ diyerek Cameron’a seslendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 10:57:46

Independent, mülteciler için Cameron’a seslendi

Britanya'nın saygın gazetelerinden Independent'ın dün başlattığı ülkenin daha fazla göçmen kabul etmesi için Başbakan David Cameron'a çağrı yapılan imza kampanyasına 200 binin üzerinde kişi katıldı.

Independent, birinci sayfasında, Dün Birleşik Krallık'a Avrupa'da güvenlik arayan göçmenler için üzerine düşeni yerine getirmeye çağıran bir imza kampanyası başlattık. Şimdiden 150 binden fazla kişi imzaladı. Çoğu daha da ileri giderek, fotoğraf paylaştı, maddi yardımda bulunup sığınmacılar için pratik yardım önerdi. Birçok partiden politikacılar katkılarını sundu ve dün gece nihayet David Cameron'un kulak verdiğine dair işaretler geldi. Ama gerçekten de eyleme geçecek mi yoksa sadece sözde mi kalacak?” diye sorguladı.


Çok sayıda yurttaş ve politikacı, Independent'ın kampanyasına destek verdi.

Independent'ın dün başlattığı imza kampanyasına 24 saat içinde 200 bin kişinin üstünde kişi katıldı. İngiliz basınının yine dün neredeyse firesiz olarak birinci sayfalarında cansız bedeni kıyıya vuran üç yaşındaki Aylan Kurdi'nin fotoğrafına yer vermesinin ardından oluşan kamuoyu baskısıyla Cameron'un harekete geçmesi bekleniyor.

Britanya'nın geçtiğimiz yıl kabul ettiği Suriyeli mülteci sayısı sadece 216'ydı. Buna karşılık Almanya 35 bin, Kanada 10 bin, Avustralya 5 bin 600 ve İsviçre 3 bin 500 Suriyeli kabul etmişti. Binlerce Suriyeli'yi kabul etme sözü verdi

Bundan önce İngiltere'nin üzerine düşeni yaptığını savunan Cameron, gelen baskılar üzerine ise, dün yaptığı açıklamada, “Bir baba olarak Türkiye'deki kumsala vuran bu küçük çocuğun görüntüsünden derinden etkilendim. Britanya ahlak sahibi bir ülke ve ahlaki sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” diye konuştu.

Cameron, İngiltere kabul edilecek Suriyeli göçmen sayısını yeniden gözden geçireceğini belirterek, “İngiltere, Suriyeli göçmen kamplarına en çok yardım yapan ikinci büyük ülke. Ve evet binlerce Suriyeliyi kabul ediyoruz ve bunu yapmaya da devam edeceğiz. Ama dün de söylediğim gibi o insanları kabul etmek tek başına bir çözüm değil. Bizim kapsamlı bir çözüme ihtiyacımız var” dedi.

Bu sözler, Britanya basınında hükümetin harekete geçerek göçmen politikasında değişikliğe gidebileceği izlenimi uyandırdı. Cameron'ın nasıl bir tedbir alacağı ise zamanla belli olacak.

Haber Ara