Dolar

32,3161

Euro

35,1221

Altın

2.303,61

Bist

9.055,29

Independent, Belçika'yı suçladı

İngiltere Independent Gazetesi, Belçika'da IŞİD'in düzenlediği bombalı saldırı saldırı için yetkilileri suçladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 07:01:18

Independent, Belçika'yı suçladı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 31 kişinin yaşamanı yitirdiği, 190'dan fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırının yankıları sürüyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden İndependent, bombalı saldırıdan Belçikalı yetkilileri suçlu buldu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İngiltere'de yayınlanan Independent gazetesi manşetten verdiği haberinde Brüksel'de 31 kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan IŞİD saldırılarının önlenememesinde güvenlik ve istihbarat birimlerinin büyük payı olduğunu söylüyor:

"Birisi aranan bir terörist, diğeriyse bir dizi suç işlemiş şiddet dolu geçmişi olan iki kardeş Brüksel saldırılarının zanlıları olarak teşhis edildi.

"29 yaşındaki Brahim el-Bakraoui ile 27 yaşındaki kardeşi Khalid, 4 kişilik IŞİD timinin iki üyesiydi.

"Öyle görünüyor ki Belçikalı yetkililer Interpol'ün arananlar listesinde bulunan ve Türkiye'nin 'Sınırdışı ederek Hollanda'ya gönderdik' dediği Brahim'i kayıt altına alamamış.

TÜRKİYE: HEM BELÇİKA'YI HEM DE FRANSA'YI UYARMIŞTIK

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl sınırdışı edilen Brahim el-Bakraoui konusunda hem Hollanda'yı hem de Belçika'yı uyardıklarını söylüyor.

"Independent gazetesine konuşan bir Türk yetkili, 'Paris saldırısından önce Fransa'yı uardık. Şimdi de bu olay. İnanılır gibi değil' diyor.

"Türkiye, Kasım 2015'teki Paris saldırılarından önce Fransa'yı saldırganlardan birisi hakkında uyardığını ifade ediyor.

"Yine dün Belçika polisi Brahim'in bilgisayarında ulaştığı ses kayıtlarında hapisten ne kadar korktuğunu ve hüküm giymektense intiharı tercih ettiğini öğrendi.

"Brahim ses kaydında, 'Ne yapacağımı bilmiyorum. Beni her yerde arıyorlar. Teslim olursam hapse atacaklar' diyordu.

"Brüksel emniyeti güvenlik kamerası görüntülerinde görülen üçüncü bir saldırganıysa aramaya devam ediyor.

"Henüz kimliği tespit edilemeyen kişinin Najif Laachraoui olabileceği belirtilmişti. Ancak yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

"Fransız Le monde gazetesiyse, yapılan DNA incelemeleri sonucu havalimanındaki ikinci saldırganın Laachraoui olduğunu, IŞİD'in bomba yapım uzmanı olarak bilinen Laachraoui'nin olay yerinde öldüğünü aktardı.

Haber Ara