Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Independent Arabia’nın iddası: Suriye’deki iran noktalarını Suudi Arabistan vurmuş!

Independent Arabia’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, dün sabah saatlerinde Suriye’nin Bukemal bölgesinde İran üslerine düzenlenen saldırıyı Aramco petrol tesislerinin vurulmasının intikamını almak için Suudi Arabistan tarafından gerçekleştirdiğini öne sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-19 10:21:01

Independent Arabia’nın iddası: Suriye’deki iran noktalarını Suudi Arabistan vurmuş!

İngiliz Independent Arabia'nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, dün sabah saatlerinde Suriye'nin Bukemal bölgesinde İran üslerine düzenlenen saldırıyı Aramco petrol tesislerinin vurulmasının intikamını almak için Suudi Arabistan tarafından gerçekleştirdiğini öne sürüldü.

Suudi Arabistan hava kuvvetlerine ait savaş uçakları, dün sabah saatlerinde Suriye'nin Bukemal bölgesindeki İran milislerini bombaladı.

Kaynak, İran destekli milislerden ölü ve yaralılar olduğunu ve milislere ait mühimmatların imha edildiğini bildirdi.

“ARAMCO SALDIRISININ YAPILDIĞI YER VURULDU”

İsmini açıklamak istemeyen Batılı kaynak, Suudi Arabistan'a ait uçakların, İran tarafından kullanılan Aramco'ya yapılan saldırının başlangıç noktası olarak tahmin edilen bölgeyi hedef aldığını, buradaki Feylak El Kudüs güçlerine ait mühimmatların ve füze bataryalarının imha edildiğini aktardı.

Daha önce Suudi medyasında çıkan haberlerde, savaş uçaklarının Suriye'deki İran destekli grupların olduğu bölgede keşif uçuşu yaptığı bilgisi yer almıştı.

Independent Arabia'ya konuşan kaynak, koalisyon güçlerinin son zamanlarda sadece IŞİD ve kalıntılarını değil, Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren, Feylak El Kudüs gibi İran destekli grupları da hedef aldığını vurguladı.

Kaynağa göre, Suudi Arabistan'ın bu hamlesi, Aramco şirketine ait petrol tesislerine yapılan saldırıya karşı bir uyarı niteliğinde.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün sabah saatlerinde hangi ülkeye ait olduğu saptanamayan savaş uçaklarının Bukemal bölgesinde hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Haber Ara