Dolar

32,5630

Euro

34,8865

Altın

2.435,07

Bist

9.645,02

Independent açıkladı: İşte 2019'un en çok okunan dünya haberleri

İngiltere merkezli Indepedent gazetesinin Türkiye merkezi 2019'da ne çok okunan dünya haberlerini derledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-29 09:39:05

Independent açıkladı: İşte 2019'un en çok okunan dünya haberleri

İngiltere'de yayın yapan Indepedent gazetesinin Türkiye merkezi Independent Türkçe, kendi 'Top 10'unu oluşturdu.

Site, 2019'da en çok okunan 10 dünya habeirni sıralası.

İşte ayrıntılar:

10- İRAN ESKİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI İDAMA MAHKUM EDİLDİ

Dünya kategorisinde Ortadoğu haberleri her zamanki gibi başı çekti. Eşini öldürdüğünü itiraf eden İran eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi'nin idam cezasına çarptırılması haberi 10. sıradan listeye girdi.

1_291

9- DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ AÇIKLANDI: İLK BİNDE TÜRKİYE'DEN 10 ÜNİVERSİTE YER ALIYOR

Dünya kategorisinden bir haber ama bir yanıyla da yaşam haberi, özellikle Türkiye'den giren üniversitelerle merak yarattı. Center for World University Rankings (CWUR) 2 bin üniversitenin yer aldığı dünyanın en iyi üniversiteleri listesini açıklamıştı.

9_21

8- 7 MADDEDE BORİS JOHNSON'IN "TÜRKİYE KARNESİ"

Birleşik Krallık siyaseti bu yıl epeyce hareketliydi ama bu ülkeye dair haberlerden ilk 10 listesine giren çok fazla haber olmadı. Yine de 24 Mayıs'ta Theresa May'in istifa etmesinin ardından başbakanlık koltuğuna oturan Boris Johnson'ın Türkiye'ye dair basına yansıyan ifadelerini derlediğimiz haber listeye 8. sıradan girdi.

8_27

7- TEKSAS SALDIRGANININ MANİFESTOSUNDAN: YENİ ZELANDA SALDIRISI VE CHRİSTCHURCH MANİFESTOSUNU DESTEKLİYORUM

ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso kentinde 3 Ağustos'ta alışveriş merkezinde düzenlenen saldırının baş şüphelisi 21 yaşındaki Patrick Crusius'un olay öncesi internette 4 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıkmıştı. Bu manifestoda bir sürü önce düzenlenen İslamofobik saldırılara yönelik destek ifadeleri çıkınca haber çok okunanlardaki yerini aldı.

7_43

6- SDG'DEN ABD'YE SON ÇAĞRI: BİZİ RUSYA'YA MECBUR BIRAKMAYIN

Ana omurgasını PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) ilgili haberler yıl boyu ilgi yarattı. Bu haberlerin sosyal medya paylaşımlarının altında farklı görüşlerden okurlarımızın polemikleri yaşandı ve başlığında "YPG", "SDG" geçen haberler hep çok okundu. SDG yetkililerinden Mazlum Abdi'nin ABD merkezli Foreign Policy dergisinde yayımlanan yazısından yaptığımız derleme en çok okunanlarda 6. sırayı aldı.

6_57

5- ESAD REJİMİNDEN YPG İLE YUMUŞAMA SİNYALİ: YPG'NİN "ASAYİŞİNİ" POLİS, SDG'LİLERİ ASKER YAPABİLİRİZ

Yine bir YPG haberi 5. sıradan listeye girdi. Suriye Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, SDG'ye "Suriye ordusuna katılın” çağrısında bulunmuştu.

5_83

4- SDG YÖNETİCİSİ MAZLUM KOBANİ: ABD SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ, ŞİMDİYE KADAR 250 ARKADAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Ronahi TV'ye özel bir röportaj veren, Mazlum Abdi, Suriye rejimi ile sınır güvenliğine ilişkin vardıkları uzlaşmaya da değinerek, bunun bir anlaşma olmadığını, sadece harekata karşı sınır güvenliğini sağlamak amacıyla varılan bir uzlaşma olduğunu söyleyince bir kez daha listeye girdi.

4_4

3- SURİYE GENEL MÜFTÜSÜ'NDEN SDG'Lİ MAZLUM KOBANİ'YE: DÜNYA VE AHİRETİN İÇİN ŞAM'A GEL

Suriye Müftüsü, SDG yöneticisi Mazlum Abdi'ye seslenerek Şam'a gelmesini istemişti. Neredeyse bütün Mazlum Abdi haberleri gibi bu da en çok okunanlar arasında yer aldı.

3_192

2- HİMALAYALAR'A YPG BAYRAĞI DİKMEK İSTEYEN DAĞCI TIRMANIŞ SIRASINDA DÜŞEREK ÖLDÜ

Başlığında YPG geçen haberlerden en yükseğe çıkanı Himalayalar'a YPG bayrağı dikmek isteyen İspanyol dağcı Fernando Sanchez Grassa'nın düşerek hayatını kaybetmesi haberi oldu.

2_278

1- İRAN'DAN 15 TEMMUZ İDDİASI: ERDOĞAN UNUTMASIN, ONU DARBEDEN BİZ KURTARDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in 22 Ekim'de Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirdiği toplantının ardından Suriye'nin kuzeyine yönelik duyurduğu 10 maddelik mutabakat İran basınında “memnuniyetsiz” biçimde karşılanmıştı. Bu memnuniyetsizlik 15 Temmuz'la ilgili bir göndermeyle ifade edilince bu haber, tüm dünya kategorisinin bir numarasına yerleşiverdi.

1_292

 

Haber Ara