Dolar

32,5163

Euro

34,7352

Altın

2.489,56

Bist

9.524,59

İnan Kıraç yerli otomobilden çekildi mi? Açıklama geldi

Karsan, İnan Kıraç'ın yerli otomobilden çekildiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-01 23:22:18

İnan Kıraç yerli otomobilden çekildi mi? Açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçen cuma Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Türkiye'nin elektrikli otomobilinin tanıtımında iş insanı İnan Kıraç'ın yer almaması, "Kıraç, yerli otomobil projesinden çekildi" şeklindeki iddiaya neden oldu.

BİLGİ KİRLİLİĞİ

Independent Türkçe'de yer alan habere göre İnan Kıraç, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ortaklığından çekilmedi. Ancak ortaklığın Karsan ya da Kıraça Holding yerine Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş. üzerinden yapılmış olması, bilgi kirliliğine neden oldu.

"TOGG'un yüzde 19'luk hissesi Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'nin" Yüzde 63'ü Kıraça Kolding'e ait olan Karsan'dan yapılan yazılı açıklamada, Karsan Otomotiv'in projeye dahil olmadığı ancak İnan Kıraç'a ait Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'nin, TOGG'un yüzde 19'una sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın İnan Kıraç, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 19 oranında payına sahip olan Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'nin yüzde 100'üne sahiptir. Karsan Otomotiv olarak projeye dahil olmamakla birlikte konuya ilişkin bilgimiz de bulunmamaktadır."

İNAN KIRAÇ, '5 BABAYİĞİT'TEN BİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2011'de yerli otomobil için 'babayiğitlere' çağrı yapmış ve 5 'babayiğit' kamuoyuna tanıtılmıştı.

Türkiye'nin otomobilini üretecek 5 babayiğit Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'den oluşmuştu.

Haber Ara