Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

İnaktif Kovid-19 aşısı nedir?

İnaktif Kovid-19 aşısı nedir? Sağlık bakanlığı, koronavirüs aşısı hakkında vatandaşları bilgilendirmek adına küçük bildiriler yayınlıyor. Bu bildiriler arasında sözü geçen 'inaktif aşı'nın ne olduğu büyük bir merak konusu haline geldi. Birçok çeşit koronavirüs aşısı bulunmasına rağmen ülkemizde uygulanan İnaktif Kovid-19 aşısı nedir? Ülkemizde hangi aşı çeşitleri var? İşte merak edilen detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-15 15:01:26

İnaktif Kovid-19 aşısı nedir?

Kovid-19 aşı adaylarından ikisi yaygın kullanım ve acil kullanım onayları alırken, Rusya'da ve Çin'de geliştirilen bazı aşı adayları sınırlı olarak kullanılmaya başlandı. İngiltere'de ve ABD'de risk grubundaki kişilere ilk aşılar vuruldu. Çok sayıda ülke aşı tedariki için milyonlarca dozluk ön satın alım sözleşmeleri imzaladı.

Dünyada en fazla umut bağlanan potansiyel aşılar arasında üç farklı yöntemle geliştirilen altı aday öne çıkıyor. Bunlar arasında ABD ve İngiltere'de yaygın ve acil kullanımına onay verilen RNA temelli iki aşı, İngiltere ve Rusya'da geliştirilen virüs vektörü içeren iki aşı ile Çin'de geliştirilen iki inaktif aşı bulunuyor.

 

İnaktif Kovid-19 aşısı nedir?

İnaktif COVID-19 aşısı, COVID-19'a neden olan Yeni Koronavirüs'ün (SARS-CoV-2) kimyasal ve fiziksel uygulamalardan geçirilerek hastalık yapıcı özelliğinin ortadan kaldırılmasıyla elde edilen, vücutta bağışıklık yanıtı oluşturabilen cansız virüs aşısıdır.

Haber Ara