Dolar

32,5232

Euro

34,8421

Altın

2.487,33

Bist

9.555,47

İnaktif Kovid-19 aşısı kimlere yapılmamalıdır? Koronavirüs aşısının yan etkileri nelerdir?

Koronavirüs aşısının yan etkileri yavaş yavaş ortaya çıktı. Farklı ülkelerde yaşayan kişilerin, farklı yan etkilerine maruz kalmasının ardından aşı araştırılıyor. Peki ama kimler koronavirüs aşısı yaptırmamalı? Hamileler ve çocuklar aşı yaptırmak zorunda mı? Zatüre ve grip aşısı yaptıranlar koronavirüs aşısı yaptırmak zorunda mı? Kimlerin koronavirüs aşısı olması riskli? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-16 14:27:43

İnaktif Kovid-19 aşısı kimlere yapılmamalıdır? Koronavirüs aşısının yan etkileri nelerdir?

Kimlere İnaktif Kovid-19 Aşısı Önerilmemektedir?

T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için bu gruba COVID-19 aşısı uygulanmayacaktır.

Gebelikte inaktif COVID-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. COVID-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

Emzirme döneminde inaktif COVID-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. COVID-19'u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

İnaktif COVID-19 aşısı; PCR testi ile COVID-19 tanısı almış kişilere ve aşı yaptırmadan önceki 10 gün içerisinde bir COVID-19 vakasıyla temas etmiş kişilere uygulanmayacaktır.

Koronavirüsün Yan Etkilerinin Bulunduğu Haberimizi Okumak İçin TIKLAYINIZ...

Grip Aşısı ve Zatüre Aşısı Olanlar Kovid-19 Aşısı Olmalı Mı?

aşı

Grip (mevsimsel influenza) aşıları COVID-19'a karşı koruma sağlamamaktadır. Dolayısıyla COVID-19'a karşı korunabilmek için ona özel üretilmiş COVID-19 aşısının uygulanması gerekmektedir.

Zatürre (pnömokok) aşıları COVID-19'a karşı koruma sağlamamaktadır. Dolayısıyla COVID-19'a karşı korunabilmek için ona özel üretilmiş COVID-19 aşısının uygulanması gerekmektedir.

Kovid-19 Aşısı Kimlere Uygulanacak?

Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.

Haber Ara