Dolar

32,3116

Euro

34,9089

Altın

2.312,17

Bist

9.079,97

'İnaf Gari' filminin ilk gösterimi Bodrum'da yapıldı

'İnaf Gari' filminin ilk gösterimi Bodrum'da yapıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 00:01:48

'İnaf Gari' filminin ilk gösterimi Bodrum'da yapıldı
Bodrum ve Gökova'da deniz dibi kirliliğinin mizahi dille ele alındığı "İnaf Gari" filminin ilk gösterimi, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ne kurulan açık hava sinemasında yapıldı.

Harun Özakıncı'nın yönettiği ve Bodrumlu amatör oyuncuların yöresel dille oynadığı filmin çekimleri, başta Gökova Koyu olmak üzere ilçenin birçok noktasında gerçekleştirildi. Deniz dibi kirliliğine dikkati çeken ve Gökova'nın betonlaşmasına karşı mücadelenin anlatıldığı film, Bodrumlulardan yoğun ilgi gördü.

Gösterim öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan yönetmen Özakıncı, 2008'den bu yana Bodrum ile ilgili 4 film çektiklerini söyledi. Özakıncı, ilk filmin "Hadi Gari Cumhur", ikincisinin "Anadolu'nun Avukatı Cevat Şakir Belgeseli", üçüncüsünün "Yürü Gari İbram" ve sonuncusunun "İnaf Gari" olduğunu bildirdi.

Filmi 550 günde çektiklerini anlatan Özakıncı, şöyle konuştu:

"Film önce çöp toplama etkinlikleriyle başladı. İnaf Gari, denizden çıkan çöpleri sanata çeviren bir etkinlik. Sanatın bütün dallarına, kitaba, resme, müziğe, tiyatroya filmi kattığımız bir etkinlik. Biz istiyoruz ki gençler bu bayrağı bizden alsınlar, deniz dibi temizliğine ve Gökova'nın betonlaşmasına karşı mücadelelerine devam etsinler."

Özakıncı, filmi merhum denizci Sadun Boro, Saynur Gelendost, Bodrumlu denizciler ve süngercilere adadıklarını belirtti.

"İnaf Gari"nin ironik bir film olduğuna işaret eden Özakıncı, denizin hoyratça kirletilmesine "inaf gari" dediklerini kaydetti. Özakıncı, "Gökova'daki betonlaşmaya 'inaf gari' diyoruz. Bunu da mizahi dille anlatıyoruz. 10 ayda 38 dalış etkinliği yaptık. Her etkinlikte bir kamyon çöp çıkardık. Bodrum denizlerinde o kadar çok çöp var" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara