Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

'İmralı ile görüşme sözkonusu değil'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK ve MKYK toplantılarını ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 20:53:52

'İmralı ile görüşme sözkonusu değil'

Çelik'in konuşmalarından satır başları şöyle:

3 ayda bir partinin temel ilkeler etrafında politika yapıp yapmadığı incelenecek ve Başbakan'a rapor sunulacak. 1 Kasım sonucunu esas kabul edip özeleştiriden vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın 7 Haziran mesajını zihnimizde diri tutuyoruz. 1 Kasım'daki sonuçları bir sonuç olarak görmüyoruz, bir başlangıç olarak görüyoruz.

1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar oluşturacak şekilde bir sonuç aldığımız içini, yeni hükümeti kurma noktasında, sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile, Ahmet Davutoğlu'na onun Başbakanlığında hükümetin kurulması için MKYK tarafından oy birliğiyle yetki verilmiştir. Bu tüzüğümüze göre bir zorunluluktur. Milletvekili yemin töreni 17 Kasım'da yapılacak.

YENİ ANAYASA

Hükümet planının ardından bir yıllık eylem planı birkaç gün içerisinde vatandaşlarımızla paylaşılacak. Yeni anayasa konusu, bizim temel vaadimiz. Yeni anayasa, 2023 için zorunlu. Yeni anayasa, herkesin meselesidir. Bununla ilgili olarak, Başbakanımız hükümeti kurmanın ardından siyasi parti liderleriyle görüşmelerde bulunacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Türkiye'deki sürecin adı barış süreci değil. Türkiye'deki sürecin adı daha önce çözüm süreciydi, şimdi milli birlik ve kardeşlik süreciydi. "Barış süreci" demek doğru bir kelime değil. Barış süreci derken sanki iki meşru taraf var gibi oluyor. Sadece Kürt kardeşlerimiz değil, tüm kesimden kardeşlerimizle görüşürüz. Bütün sivil toplum örgütleri muhattaptır. Siyasilerin İmralı ile görüşmesi sözkonusu değil. HDP muhataplığı kendine indirgemeye çalışıyor böyle bir şey yok.

Haber Ara